Blog

Lees en discussieer mee over patiëntervaringen en kwaliteit van de zorg

 • Geweld in de zorg

  Er moet mij iets van het hart.2017 wordt ongetwijfeld een jaar vol nieuwe kansen, en wensen. Maar toch denk ik nog steeds terug aan het nieuws van het geweld tegen hulpverleners tijdens de afgelopen jaarwisseling.
 • Maak ook kennis met digitale zorg tijdens de eHealthweek

  Patiëntenfederatie Nederland/ZorgkaartNederland wil patiënten tijdens de eHealthweek graag kennis laten maken met de voordelen van digitale zorg. Daarom zijn we tijdens de eHealthweek aanwezig op een aantal evenementen.
 • Zorgverzekering kiezen, wat een klus!

  In het najaar was Thea Duijnhoven van Pharos samen met haar collega’s bij een ROC om de informatiekaart zorgverzekering kiezen te testen. Ze spraken daar met een aantal leerlingen en legden de informatiekaart aan hen voor die ze samen met ons hadden ontwikkeld. Doel van het bezoek was om de kaart zo makkelijk mogelijk te maken en aan te laten sluiten bij de doelgroep. Bij Pharos ontwikkelen ze materiaal samen met laaggeletterden zodat het voor iedereen te begrijpen is. Thea legt hieronder uit wat er allemaal bij komt kijken bij het maken (en vooral testen) van de kaart.
 • Kansen benutten voor nog meer nuttige ervaringen

  In deze blogserie geven wij onze bezoekers een kijkje achter de schermen bij ZorgkaartNederland. Hierbij het blog van Leonie Spruijt, marketing- en communicatieadviseur bij ZorgkaartNederland.
 • Wat vinden bewoners en mantelzorgers belangrijk?

  ZorgkaartNederland heeft nieuwe vragen gepubliceerd voor de ervaringen in de verpleeghuiszorginstellingen. Met de nieuwe vragen willen we nog beter laten zien hoe bewoners en hun mantelzorgers de Nederlandse verpleeghuiszorg ervaren. Eerder kregen thuiszorg en de zorgverzekeraars al eigen vragen.
 • Terugblikken

  In deze blogserie geven wij onze bezoekers een kijkje achter de schermen bij ZorgkaartNederland. Hierbij het blog van Anne Mooij, adviseur van ZorgkaartNederland.
 • ‘Geen eenzame Kerst voor bewoners verpleeghuizen’

  De kerstvakantie is bij uitstek de gelegenheid om een kennis of familielid in een verpleeghuis met een bezoekje te vereren. Maar gebeurt dat ook? Een bescheiden onderzoek van ZorgkaartNederland geeft in ieder geval hoop.