Naar de navigatie Naar de inhoud

Blogs over Aandoeningen - alle overige

Lees en discussieer mee over patiëntervaringen en kwaliteit van de zorg

6 artikelen

Blog Kiezen van je zorgverlener in de geestelijke gezondheidszorg

Kiezen van je zorgverlener in de geestelijke gezondheidszorg

12 juni 2019 Vera Franssen

Als hulpverlener in de geestelijke gezondheidszorg weet ik als geen ander dat de klik tussen patiënt en hulpverlener niet altijd iets vanzelfsprekends is. Het opbouwen van een vertrouwensband is van cruciaal belang voor het verlenen van goede zorg.

Blog Sara Katharina de Bronovo – in een kameropera over humane zorg

Sara Katharina de Bronovo – in een kameropera over humane zorg

5 juni 2019 Noks Nauta

Terugkijken in de geschiedenis kan heel interessant zijn, ook in de zorg. In 1865 stichtte Sara Katharina de Bronovo (1817 – 1887) een ziekenhuis en een opleidingsinstituut in Den Haag. Zij vormden de basis voor het Bronovo ziekenhuis. Haar ideaal was zorg bieden. Ze kon toen nog niet weten hoe het nu met haar ziekenhuis gaat en om welke dilemma’s het in de zorg gaat.

Blog Tip om voldoende water te drinken

Tip om voldoende water te drinken

23 mei 2019 Diëtist Balanza

Het advies is om 1,5 tot 2 liter vocht binnen te krijgen. En in de meeste gevallen mag het zelfs een beetje meer, bijvoorbeeld bij warm weer of als je gesport hebt. De meeste mensen hebben hier moeite mee.

Blog Zwart aura

Zwart aura

17 mei 2019 Inge Dekker

‘Giving up is simply not an option’, het is al jaren de slogan van de Alpe duZes. De mensen die fietsend en wandelend de ‘Nederlandse berg’ in Frankrijk beklimmen geven niet op, omdat de mensen voor wie zij geld op halen dat ook niet doen in hun ‘strijd’ tegen kanker.

Blog Ervaringsdeskundigheid: dilemma’s in de samenwerking

Ervaringsdeskundigheid: dilemma’s in de samenwerking

11 april 2019 Noks Nauta

Steeds vaker worden ervaringsdeskundigen op allerlei plaatsen in de zorg ingezet. Een prachtige ontwikkeling. Ik zou niet anders meer willen. Toch zie ik ook enkele dilemma’s. In dit blog verken ik verschillende kanten van het fenomeen.

Blog Op de bank met een hologram?

Op de bank met een hologram?

4 april 2019 Peter van Linschoten

Heeft u het duet gezien dat André Hazes junior zong met zijn vader? Of beter gezegd: met een hologram van zijn vader ? Ik vond het heel ontroerend en ook Andre’s vriendin Monique twitterde dat zij erg was geraakt. Techniek kan echte emoties teweegbrengen.