Blog

Lees en discussieer mee over patiëntervaringen en kwaliteit van de zorg

 • De mallemolen: een nieuwe knie

  Na jaren dubben heb ik de knoop doorgehakt: ik ga voor een nieuwe knie! En toen begon de mallemolen. Na het eerste consult, waarin ik akkoord ging met de operatie, kreeg ik papieren mee om een afspraak te maken voor de operatie. Maar daarvoor moet eerst preoperatief onderzoek plaatsvinden.
 • Een knoop doorgehakt

  Al eerder schreef ik een blog over mijn dilemma over een nieuwe knie. Ik heb een beslissing genomen, de nieuwe knie zit er inmiddels in. Ik zal jullie met mijn blogs meenemen in het traject er naar toe, de ziekenhuisopname en het revalideren. Hiermee wil ik ook anderen waarschuwen en wijzen op hobbels en kuilen richting een nieuwe knie.
 • De waarde van een MRI van de knie

  'Ik wil graag een MRI laten maken, dokter.' Patiënten vragen mij hier vaak om. Huisartsen laten het onderzoek soms al uitvoeren nog voordat een medisch specialist een patiënt gesproken en onderzocht heeft. Het aantal uitgevoerde MRI-onderzoeken van gewrichten neemt zo ieder jaar flink toe. Maar het staat vast dat van een MRI uw klachten niet overgaan. En ook zonder MRI-onderzoek kan in veel gevallen de goede diagnose gesteld worden.
 • Nieuwe knie of nie(t)?

  Te jong voor tafellaken, te oud voor servet. Zo voelt het wanneer ik, 59 jaar, met mijn versleten knie bij een arts zit. Te jong voor een nieuwe knie, maar te oud voor nieuwe experimentele behandelingen. Wat overblijft, is de tafelloper, oftewel een standscorrectie. Net als de loper is het revalidatietraject lang.
 • Mag ik een hyaluronzuurinjectie tegen mijn knieartrose?

  Haar golfvriendin, ook 58 jaar oud, kreeg van een arts in Portugal al enkele jaren regelmatig een injectie met hyaluronzuur in haar knie. Het hielp geweldig. Daarom wilde zij dit ook en vroeg mij of ik dat voor haar wilde doen.