Naar de navigatie Naar de inhoud

Blogs over Nieraandoeningen

Lees en discussieer mee over patiëntervaringen en kwaliteit van de zorg

10 artikelen

Blog Een Zorgkaartje voor mijn corona-afdeling

Een Zorgkaartje voor mijn corona-afdeling

11 mei 2021 Carine Besselink- Berendsen

“Die stomme corona”. Zo noemt mijn zoontje het. En dat mag. Want dat is het ook. De reden dat alles dicht zit en bijvoorbeeld zijn zwemles niet doorgaat. Maar ik ben hoogrisicopatiënt met m’n donornier, dus voorzichtigheid was geboden. Toch ging het mis.

Blog Als lotgenoten krachten bundelen

Als lotgenoten krachten bundelen

24 februari 2021 Carine Besselink- Berendsen

Mijn vriendin Mariëlle maakt donorkunst en hanteert daarnaast de schaar in haar kapsalonnetje aan huis. Ik blog over mijn niertransplantatie en besloot nu ook mijn haar te doneren.

Blog Nierpatiënt met koortspiekje in coronatijd

Nierpatiënt met koortspiekje in coronatijd

14 april 2020 Carine Besselink- Berendsen

Het dagelijks leven werd al enige tijd beheerst door het coronavirus en de maatregelen om de verspreiding in te dammen. En toen kreeg ons zoontje koorts.

Blog Door het leven gegeven

Door het leven gegeven

12 maart 2020 Carine Besselink- Berendsen

Op World Kidney Day wil ik een herinnering met jullie delen. Op 11 februari 1991 lag ik om 8.00 uur op de operatiekamer voor mijn eerste nieuwe nier. Ik was 11 jaar.

Blog Medicijnen: van levensbelang

Medicijnen: van levensbelang

23 april 2019 Carine Besselink- Berendsen

Medicijnen zijn van levensbelang als je een donornier hebt. Al voordat er zicht was op een donornier, kreeg ik van de arts al voorlichting over de medicijnen en hun werking. Toen ik eenmaal een nieuwe nier had gekregen mocht ik zelfs met mijn vader naar een voorlichtingsdag over de medicijnen georganiseerd door de medicijnfabrikant zelf.

Blog World Kidney Day - niet met een korreltje zout nemen!

World Kidney Day - niet met een korreltje zout nemen!

12 maart 2019 Carine Besselink- Berendsen

Op 14 maart is het World Kidney Day, een dag om even stil te staan bij je nieren. Je nieren zijn belangrijke organen die onder meer de vochtbalans in je lichaam reguleren, afvalstoffen uit je lichaam verwijderen en een rol spelen in de hormoonhuishouding. Reden genoeg om hier zuinig op te zijn!

Blog Rob: ‘Gezondheidsapps maken mijn leven makkelijker’

Rob: ‘Gezondheidsapps maken mijn leven makkelijker’

6 maart 2019 Redactie ZorgkaartNederland

Rob Arens gebruikt vijf verschillende gezondheidsapps waarmee hij zijn bloeddruk in de gaten houdt, die hem herinneren wanneer hij welke medicijnen in moet nemen en hoeveel vitaminen en mineralen hij nog moet gebruiken. Waarom? “De apps geven inzicht in mijn gezondheid”, vertelt Rob.

Blog Samen Beslissen: “Dokter, mag ik zwanger worden?”

Samen Beslissen: “Dokter, mag ik zwanger worden?”

15 januari 2019 Carine Besselink- Berendsen

Eerder had ik de moed al opgegeven op het kunnen krijgen van kinderen. Op mijn 24ste kreeg ik een tweede donornier. Met één donornier leek me een zwangerschap al moeilijk, maar met twee nieuwe nieren? Ik had over deze zorg nooit echt gesproken met mijn arts.

Blog Zorgzame dieren

Zorgzame dieren

4 oktober 2018 Carine Besselink- Berendsen

Het is weer dierendag! Tijd om je (huis-)dieren weer eens lekker te verwennen.

Blog Het wonder van ‘de Wetenschap’

Het wonder van ‘de Wetenschap’

3 juli 2018 Carine Besselink- Berendsen

Het is al heel lang geleden, maar het staat gegrift in mijn geheugen. Het gevoel van hoop dat ik als kind ervoer toen ik in het ziekenhuis lag. Tot mijn 12e lag ik zeer regelmatig in het ziekenhuis. Er waren veel ernstig zieke kinderen op de twee kinderafdelingen waar ik dan verbleef. Het was immers ook een Academisch Ziekenhuis en daar liggen nu eenmaal de meest zieke kinderen, omdat er de meest slimme doktoren rondlopen.