Naar de navigatie Naar de inhoud

Blogs over Oogaandoeningen

Lees en discussieer mee over patiëntervaringen en kwaliteit van de zorg

4 artikelen

Blog Maar ik zie echt niet goed

Maar ik zie echt niet goed

3 maart 2021 Noks Nauta

Een staaroperatie: heel veel mensen krijgen zo’n ingreep. De meeste mensen herstellen snel en zien beter dan voorheen. Bij mij liep het anders.

Blog Technologie noodzakelijk voor blinde mensen

Technologie noodzakelijk voor blinde mensen

2 april 2019 José van Berkum

“Een klas leeft, je hoort van alles en weet dan hoe het zit”. Edith Gödde is oud-lerares geschiedenis op een middelbare school. En ze is blind, vanaf haar vijftiende. Een erfelijke kwestie, zegt ze zelf. Het weerhield haar er niet van om ‘gewoon’ naar school te gaan, MO-geschiedenis te studeren en vervolgens lerares te worden.

Blog Moeten patiënten maar wennen aan langer wachten?

Moeten patiënten maar wennen aan langer wachten?

22 november 2018 Petra Kortenhoeven

Stel: u bent 80-plus. U woont in Zeeland. Er is alleen een kleine supermarkt in uw woonplaats, maar met de auto kunt u overal komen waar u wilt. U gaat wat minder zien. In oktober 2018 kunt u terecht op de oogpoli. U krijgt te horen dat u een staaroperatie nodig hebt om te kunnen blijven autorijden. Dan blijkt dat u pas volgend jaar juli weer terecht kunt voor een oogmeting.

Blog “Als de computer kapot is, heb ik zoveel tijd!”

“Als de computer kapot is, heb ik zoveel tijd!”

9 april 2018 José van Berkum

We zijn ongeveer 25 jaar buren, Thea en ik. In die tijd heeft zoon Ronald het nest verlaten, heeft ze de driejarige opleiding reïncarnatie- en regressietherapie gevolgd, is ze getrouwd met kunstenaar Leendert Wijtman, is ze haar eigen praktijk gestart en heeft ze na Tessie, Svenna en Hinzi nu Logan als blindengeleidehond.