Blog

Lees en discussieer mee over patiëntervaringen en kwaliteit van de zorg

 • Help, ik wacht op revalidatie

  Als ik het lef had zou ik de volgende brief schrijven naar mijn toekomstige revalidatiearts. Maar ik durf deze nu niet te versturen naar mijn arts, bang voor het effect en dat ik me moet gaan verdedigen. Daar heb ik de energie niet voor en voel ik me niet sterk genoeg voor. Misschien laat ik dit lezen als ik bezig ben met het traject….. maar ja…zal dat ooit nog gaan gebeuren?
 • Revalidatietraject perikelen

  Daar ga ik dan. De eerste afspraak is met een ergotherapeut. Nog nooit geweest en ik heb ook geen idee wat drie weken 'screening' gaan inhouden. Gevolg: slecht geslapen, strak van de stress en een halfuur te vroeg in het ziekenhuis want er stond 0,0 file. Stipt op tijd werd ik uit de wachtkamer gehaald en de eerste vraag was: “wilt u koffie?” Dát was een heerlijke binnenkomer. Daarna werd het echter minder aangenaam.
 • Het revalidatie-traject

  Als ik het revalidatie-traject in moet gaan (op advies van een UWV-keuringsarts), komt de eerste grote confrontatie gelijk al binnen. Ineens ga ik nadenken over het woord zelf: Revalidatie Re – Validatie
 • Hoge cijfers voor longartsen op ZorgkaartNederland

  Mensen met longaandoeningen zijn over het algemeen zeer tevreden over hun behandelaars. Met name de vriendelijkheid van deze behandelaars zorgt voor hoge cijfers.
 • Een keuze die geen keuze is

  Na de eerste schrik over die hele toestand met mijn ogen moest ik ongeveer 2x per week op bezoek bij de – overigens heel aardige – oogarts. En keer op keer verzuchtte hij: “Wat is dit toch? Bent u verder wel gezond?” Na een aantal controlebezoeken wist hij het ook niet meer. “Ik stuur u door naar de internist en longarts. En oh ja, ik ga u een spuit in uw oog geven”, vertelde hij tussen neus en lippen door.