Naar de navigatie Naar de inhoud

Blogs over Crohn en colitis ulcerosa

Lees en discussieer mee over patiëntervaringen en kwaliteit van de zorg

24 artikelen

Blog Brand meester

Brand meester

16 maart 2021 Crohn & Colitis NL

Peter Jacobs (59) kreeg in 2018 de diagnose colitis ulcerosa en moest als gevolg hiervan zijn sociale en werkende leven behoorlijk aanpassen.

Blog Hospitality in het hospitaal

Hospitality in het hospitaal

28 januari 2021 Marianne van de Water

Naast mij landt het vliegtuig uit Qatar. Het neemt me mee naar een zonnig oord. Heel kort maar. Want ik ben benieuwd. Hoe is het straks weer in het ziekenhuis?

Blog Ga ik eerder dood?

Ga ik eerder dood?

13 februari 2020 Klarinda de Rijke

Ik zag de toekomst altijd als ‘extra tijd’. Eerder ben ik ernstig ziek geweest. En het had niet veel gescheeld of ik was er nu niet meer. Nu, met twee nieuwe diagnoses en de daarbij horende mogelijke toekomstscenario’s krijgt die ‘extra tijd’ weer een nieuwe lading.

Blog Aan het infuus

Aan het infuus

13 september 2019 Marianne van de Water

Ik volg route 11. De deuren gaan vanzelf voor me open. Iets verderop hangt het bordje ‘Dagbehandeling’. Dag behandeling? Niks dag behandeling, hallo behandeling!

Blog Kanjer Kim

Kanjer Kim

8 augustus 2019 Marianne van de Water

Van de week belde ze me. We kennen elkaar van de telefoon. Al eerder hadden we contact met elkaar gehad. Ze klonk vriendelijk en jong. Deze dame was er zo één als de NMB (ze denkt met u mee) of misschien nog wel beter, als Tefal (die denkt ook aan alles).

Blog Op naar het infuus

Op naar het infuus

25 juli 2019 Marianne van de Water

Het water glijdt langs mijn lijf. Ik sta genietend onder de warme douche en was mijn haren. Daarna sop ik me in met een van mijn favoriete geuren. Afdouchen doe ik koud. Verfrissend en volgens de Wim Hof Methode. Ik vervolg mijn ochtendritueel en wrijf me in met een heerlijke bodylotion. Ik geniet nu al.

Blog Ik voel me gezond

Ik voel me gezond

27 juni 2019 Marianne van de Water

Veilig ingebakerd tussen de Sjoel en de Gereformeerde Kerk breng ik deze week door in het pittoreske Elburg. Ik wandel veel. Met een gelukzalige glimlach geniet ik van de rakelings langsscherende glanzende zwaluwen langs mijn gladde geschoren benen.

Blog Dagje Boshuis

Dagje Boshuis

20 mei 2019 Marianne van de Water

Uitnodigend is het gras, zo pas gemaaid. De wind ruist door de bomen, tussen de buien door is de temperatuur goed en de hemel blauw. Ik zet mijn fiets tegen de strak in de groene verf staande houten garage. Dan zet ik het buitenboeket in de vaas, solidago, vrouwenmantel, dille en prachtige blauwe delphinium. Hier word ik zo blij van.

Blog Deuren maar liever dicht

Deuren maar liever dicht

31 juli 2018 Marianne van de Water

Soezelig en net wakker aan het worden lig ik op de AOA. Na 14 dagen doodziek thuis ben ik hier per ambulance terechtgekomen. Kan ik ook weer afvinken als meegemaakt. Met als start een infuus voel ik me al weer heel wat.

Blog Eenzame opsluiting

Eenzame opsluiting

19 juni 2018 Marianne van de Water

De deur staat open. De hond ligt aan mijn voeten. Op de achtergrond klinken heerlijke meerstemmige zeemansgezangen in het echt gezongen. De Defqon-dreun voel ik in de verte. De kerkklok geeft aan dat het bijna vijf uur is.