Naar de navigatie Naar de inhoud

Blogs over Domotica

Lees en discussieer mee over patiëntervaringen en kwaliteit van de zorg

4 artikelen

Blog Op de bank met een hologram?

Op de bank met een hologram?

4 april 2019 Peter van Linschoten

Heeft u het duet gezien dat André Hazes junior zong met zijn vader? Of beter gezegd: met een hologram van zijn vader ? Ik vond het heel ontroerend en ook Andre’s vriendin Monique twitterde dat zij erg was geraakt. Techniek kan echte emoties teweegbrengen.

Blog Technologie noodzakelijk voor blinde mensen

Technologie noodzakelijk voor blinde mensen

2 april 2019 José van Berkum

“Een klas leeft, je hoort van alles en weet dan hoe het zit”. Edith Gödde is oud-lerares geschiedenis op een middelbare school. En ze is blind, vanaf haar vijftiende. Een erfelijke kwestie, zegt ze zelf. Het weerhield haar er niet van om ‘gewoon’ naar school te gaan, MO-geschiedenis te studeren en vervolgens lerares te worden.

Blog Zorgrobotje Tessa is echt een vriendin

Zorgrobotje Tessa is echt een vriendin

27 november 2018 José van Berkum

En dan is er Tessa. Tessa is een robotje, vermomd als vrolijk figuurtje, klein, met een plantje op haar hoofd. Ze valt niet op, kan zo tussen de andere planten of op een tafeltje gezet worden.

Blog “Als de computer kapot is, heb ik zoveel tijd!”

“Als de computer kapot is, heb ik zoveel tijd!”

9 april 2018 José van Berkum

We zijn ongeveer 25 jaar buren, Thea en ik. In die tijd heeft zoon Ronald het nest verlaten, heeft ze de driejarige opleiding reïncarnatie- en regressietherapie gevolgd, is ze getrouwd met kunstenaar Leendert Wijtman, is ze haar eigen praktijk gestart en heeft ze na Tessie, Svenna en Hinzi nu Logan als blindengeleidehond.