Naar de navigatie Naar de inhoud

Blogs over Medicijnen

Lees en discussieer mee over patiëntervaringen en kwaliteit van de zorg

16 artikelen

Blog Moeten wij naar het buitenland voor onze hoognodige medicijnen?

Moeten wij naar het buitenland voor onze hoognodige medicijnen?

27 januari 2023 Tineke den Boer

Al jarenlang gebruik ik Rivotril. Van de generieke clonazepam krijg ik helaas nare bijwerkingen. Alleen nu is Ritrovil al maanden niet verkrijgbaar.

Blog Geen bericht is niet altijd goed bericht

Geen bericht is niet altijd goed bericht

18 oktober 2022 Carine Besselink- Berendsen

Bij de nefroloog (=nierdokter) in het ziekenhuis op de polikliniek , waar ik kom voor mijn controle van mijn donornier, zeggen ze al lang: "Geen bericht is goed bericht!”

Blog Medicijnen: van levensbelang

Medicijnen: van levensbelang

23 april 2019 Carine Besselink- Berendsen

Medicijnen zijn van levensbelang als je een donornier hebt. Al voordat er zicht was op een donornier, kreeg ik van de arts al voorlichting over de medicijnen en hun werking. Toen ik eenmaal een nieuwe nier had gekregen mocht ik zelfs met mijn vader naar een voorlichtingsdag over de medicijnen georganiseerd door de medicijnfabrikant zelf.

Blog App geeft Esther inzicht in triggers migraine-aanvallen

App geeft Esther inzicht in triggers migraine-aanvallen

27 maart 2019 Redactie ZorgkaartNederland

Chanel nr. 5 triggert bij Esther Visser een migraine-aanval met aura. Maar ook fel licht, onweer of sneeuw en hormonen kunnen bij haar een aanval uitlokken. In een maand heeft Esther twee goede weken en twee slechtere weken. Hoe ze dit allemaal weet? Migraine Buddy helpt Esther haar aandoening inzichtelijk te maken.

Blog Rob: ‘Gezondheidsapps maken mijn leven makkelijker’

Rob: ‘Gezondheidsapps maken mijn leven makkelijker’

6 maart 2019 Redactie ZorgkaartNederland

Rob Arens gebruikt vijf verschillende gezondheidsapps waarmee hij zijn bloeddruk in de gaten houdt, die hem herinneren wanneer hij welke medicijnen in moet nemen en hoeveel vitaminen en mineralen hij nog moet gebruiken. Waarom? “De apps geven inzicht in mijn gezondheid”, vertelt Rob.

Blog De pijnpil

De pijnpil

26 februari 2019 Niek van den Adel

Mensen vragen nog wel eens tijdens een inspiratiespeech hoe het is om te leven met chronische neuropatische pijn. Dan vertel ik dit.

Blog Schreeuwend tekort

Schreeuwend tekort

18 februari 2019 Tineke den Boer

Mensen zoals ik, met afschuwelijke chronische zenuwpijn en botpijn, moeten van de opiaten af. Massaal kicken we af. De centra waar je kunt afkicken zitten overvol. We worden eerst overal mee volgestopt en nu we daaraan zijn gewend, moeten we maar cold turkey stoppen. Het is dat ik mijn pijn niet even een dag aan de minister van Volksgezondheid kan geven, maar hij zou schreeuwen om de juiste medicijnen.

Blog Mag het een pilletje minder zijn?

Mag het een pilletje minder zijn?

29 mei 2018 Carine Besselink- Berendsen

Het is weer zover, ik heb last van hoofdpijn. Een veelvoorkomend kwaaltje. Meestal helpt een paracetamolletje en een nacht goed slapen voldoende om bij mij de pijn te bestrijden. Sinds de twee heupoperaties die ik kreeg afgelopen jaar (tweemaal een heupprothese n.a.v. acuut versleten heupen door prednisongebruik) echter niet meer.

Blog Positieve gezondheid

Positieve gezondheid

16 april 2018 Niek van den Adel

“Niek, waarom kom je hier en waar kan ik je mee helpen?” Deze eerste vraag mag voor u wellicht normaal klinken, echter voor mij was het weer een eyeopener.

Blog Iedere patiënt is toch uniek?

Iedere patiënt is toch uniek?

19 december 2017 Carine Besselink- Berendsen

De zorg verloopt steeds meer volgens protocol. Dit geeft duidelijkheid aan arts en patiënt, maar het is ook handig om de behandeling te vertalen naar de rekening die naar de zorgverzekeraar wordt gestuurd. De vraag is of het wel past bij de patiëntgerichte zorg? Want iedere patiënt is toch uniek? Moet de zorg niet aangepast worden aan die unieke, individuele patiënt?