Naar de navigatie Naar de inhoud

Blogs over Verzorgingshuis

Lees en discussieer mee over patiëntervaringen en kwaliteit van de zorg

60 artikelen

Blog Intimiteit in het verpleeghuis

Intimiteit in het verpleeghuis

22 februari 2019 Laura Hulsbosch

Gek is dat toch. Ik denk dat zorgmedewerkers dit herkennen. Als ik ergens bij een groepje zusters thee zit te drinken, gaat het met enige regelmaat over poep, urine, kots, vieze hoorapparaten en kunstgebitten. Niemand verblikt of verbloost hierbij. En ja, we zijn er zo aan gewend dat we zonder er zelfs maar bij na te denken -laat staan misselijk te worden- ons tussendoortje bij op eten. Geen probleem.

Blog Zelfredzaamheid

Zelfredzaamheid

11 januari 2019 Laura Hulsbosch

“Hoe durven ze!” briest mw. van G. “Ik vraag het toch niet voor niets!? Ze laten me gewoon zitten!”. Ik zie dat ze oprecht boos en geëmotioneerd is en neem plaats op haar knalrode bank. “Wat is er precies aan de hand?” vraag ik haar.

Blog Adembenemende ervaringen in de zorg

Adembenemende ervaringen in de zorg

2 januari 2019 Redactie ZorgkaartNederland

‘Deel nu uw ervaring met de zorg’, staat er bovenaan deze website geschreven. Aan het begin van dit jaar 2019 staan er 658.305 ervaringen online. Dat grote aantal ervaringen biedt een schat aan informatie voor mensen die op zoek zijn naar een zorgverlener of instelling die het beste bij hun zorgvraag past.

Blog Komt de cliënt in de ouderenzorg waardig en trots de dag door? (deel 2)

Komt de cliënt in de ouderenzorg waardig en trots de dag door? (deel 2)

17 augustus 2018 Frans de Kok

In mijn eerdere blog van 7 augustus 2018 meldde ik over mijn opdracht waarbij ik binnen een organisatie in de ouderen- en verpleeghuiszorg een project (bege)leidde om de dagbesteding nieuwe vormen, inhoud en vooral een nieuw elan te geven. Ik laat u in deze vervolgblog graag kennismaken met mijn herziene kijk op de relatie tussen zorg en welzijn.

Blog Komt de cliënt in de ouderenzorg waardig en trots de dag door?

Komt de cliënt in de ouderenzorg waardig en trots de dag door?

8 augustus 2018 Frans de Kok

Gedurende 8 maanden heb ik binnen een organisatie in de ouderen- en verpleeghuiszorg leiding gegeven aan een project om de dagbesteding nieuwe vormen, inhoud en vooral een nieuw elan te geven. Ik laat u graag in kennismaken met mijn herziene kijk op zorg en welzijn en de bevindingen tijdens deze opdracht.

Blog Een dagje in een verzorgingshuis

Een dagje in een verzorgingshuis

22 juni 2018 Redactie ZorgkaartNederland

De afgelopen tijd is de kwaliteit van verpleeghuizen en het welbevinden van hun bewoners actief in kaart gebracht. Dit deed ZorgkaartNederland door het inzetten van interview teams die bewoners bezoeken om waarderingen te verzamelen. Zo ook in Woonzorgcentrum De Leyenstein, in Kerkdriel. Een medewerker van ZorgkaartNederland heeft hier een dagje meegelopen met een interviewer en vertelt over haar ervaringen.

Blog Geluksmomentjes met het wichtelmannetje

Geluksmomentjes met het wichtelmannetje

24 mei 2018 Ben Tekstschrijver

Ineens staan ze daar, drie piepkleine kuikens, op de tafel in de huiskamer van het zorgcentrum. Een briljant idee van de verzorgster. Mijn moeder drukt een van de donzige beestjes zacht tegen haar wang. Ze sluit haar ogen in een moment van gelukzaligheid.

Blog Waarover verwonder jij je?

Waarover verwonder jij je?

15 mei 2018 Judith van de Kreeke

Op mijn vraag waarover hij zich verwonderde in het leven, keek mijn gesprekspartner mij bedenkelijk aan. Daar had hij nog niet eerder bij stilgestaan.

Blog Ouder worden…

Ouder worden…

11 april 2018 Heidi Splint

Afgelopen december overleed een dierbare patiënt van ons gezondheidscentrum. Een bijzondere man, die mij altijd “mw. Heidi” noemde. Hij en zijn vrouw waren al vele jaren samen. Zijn vrouw bleef alleen achter. Het gaat moeilijk, ze vindt het heel zwaar.

Blog Op weg naar onafhankelijkheid en transparantie

Op weg naar onafhankelijkheid en transparantie

4 april 2018 Selene Verdouw

De wereld van nu is constant in beweging. Informatie ligt dankzij internet voor het oprapen en nieuws volgen we 24 uur per dag. Door al deze mogelijkheden moeten organisaties steeds transparanter zijn. Want als je zelf niet schrijft, dan wordt er wel over je geschreven. Dit geldt niet alleen voor het bedrijfsleven, maar ook voor de zorg.