Blog

Lees en discussieer mee over patiëntervaringen en kwaliteit van de zorg

 • Vindbare informatie op een stabiele website

  In deze blogserie geven wij onze bezoekers een kijkje achter de schermen bij ZorgkaartNederland. Hierbij het blog van Christiaan van Wezel, functioneel beheerder bij ZorgkaartNederland.
 • Gevonden worden in Google

  In deze blogserie geven wij onze bezoekers een kijkje achter de schermen bij ZorgkaartNederland. Hierbij het blog van Martijn Vermeulen, technisch productmanager bij ZorgkaartNederland.
 • Altijd blijven puzzelen

  In deze blogserie geven wij onze bezoekers een kijkje achter de schermen bij ZorgkaartNederland. Hierbij het blog van Susan Harnas, junior beleidsmedewerker bij ZorgkaartNederland.
 • Artsenkeuze

  Hoe zorg je dat je als patiënt centraal staat? Voor mij begint dat met mijzelf centraal te zetten in situaties waarin dat mogelijk is. Bijvoorbeeld in de beslissing naar welke arts ik ga. Ik vind keuze belangrijk. Daarom is volledige vrije artsenkeuze voor mij de doorslaggevende factor in onze beslissing voor een zorgverzekeraar. Dat is dus keuze één. Keuze twee is: door welke arts laat ik mij behandelen? Leg ik de nadruk op kunde of op vriendelijkheid? Speelt locatie een rol? Hierin heeft iedereen een andere afweging. Niet elke situatie biedt een keuze, maar als die er wel is, benut ik hem.
 • Vastberaden onzekerheid

  In deze blogserie geven wij onze bezoekers een kijkje achter de schermen bij ZorgkaartNederland. Hierbij het blog van Danny van den IJssel, productmanager bij ZorgkaartNederland.
 • Prijs voor publicatie Sorien Kleefstra over ZorgkaartNederland

  Onderzoeker Sorien Kleefstra heeft vorige week de Vide Publicatieprijs 2016 gewonnen. Ze kreeg de prijs voor haar onderzoek over het nut van ZorgkaartNederland-ervaringen voor de Inspectie Gezondheidszorg (IGZ).
 • Ervaringen van de cliënt maken de thuiszorg beter

  Hoe kunnen we de mening van cliënten gebruiken om de thuiszorg beter te maken? Dat is de vraag die Patientenfederatie Nederland en vijftien thuiszorgorganisaties zich in 2015 en 2016 stelden. Doel was om cliëntervaringen te gebruiken bij kwaliteitsverbetering.
 • De feiten op tafel

  In deze blogserie geven wij onze bezoekers een kijkje achter de schermen bij ZorgkaartNederland. Hierbij het blog van Alexander Inia, redacteur/onderzoeker bij ZorgkaartNederland.
 • Iedereen met tourette heeft zijn of haar eigen 'tourette-pakket'

  Toen ik voor het eerst hoorde over het syndroom van Gilles de la Tourette, werd ik al een aantal jaren geplaagd door tics. Ik had geen idee wat er met me aan de hand was en ik dacht dat ik de enige persoon op de wereld was die van de ene op de andere dag haar lichaam niet meer onder controle had.
 • Een nieuw avontuur: orthopedische schoenen

  Je komt via de orthopeed bij de revalidatiearts voor een eventuele aanpassing aan je kruk omdat je duimbasisartrose behoorlijk begint op te spelen. Sta je drie kwartier later buiten met een doorverwijzing naar een orthopedische schoenmaker!