Naar de navigatie Naar de inhoud

Blogs over ZorgkaartNederland

Lees en discussieer mee over patiëntervaringen en kwaliteit van de zorg

76 artikelen

Blog "Al die specifieke informatie die voor jou van belang is - die bij elkaar brengen."

"Al die specifieke informatie die voor jou van belang is - die bij elkaar brengen."

28 juni 2021 Redactie ZorgkaartNederland

Na ruim 11 jaar nadert ZorgkaartNederland een bijzondere mijlpaal: 1 miljoen patiëntervaringen gedeeld. What's next voor ZorgkaartNederland?

Blog "De hoeveelheid waarderingen, dat geeft echt een betrouwbaar beeld".

"De hoeveelheid waarderingen, dat geeft echt een betrouwbaar beeld".

22 juni 2021 Redactie ZorgkaartNederland

Na ruim 11 jaar nadert ZorgkaartNederland een bijzondere mijlpaal: 1 miljoen patiëntervaringen gedeeld. Al die feedback levert voor zorgaanbieders waardevolle informatie op over de kwaliteit van de geleverde zorg. Hoe dat werkt? Team ZorgkaartNederland vertelt.

Blog "Het doel is: de zorg beter maken."

"Het doel is: de zorg beter maken."

14 juni 2021 Redactie ZorgkaartNederland

Na ruim 11 jaar nadert ZorgkaartNederland een bijzondere mijlpaal: 1 miljoen patiëntervaringen gedeeld. Maar hoe werkt dat nou, een ervaring delen? En waarom zou je dat doen? Team ZorgkaartNederland vertelt.

Blog ZorgkaartNederland en vereniging SPOT gaan samenwerking aan

ZorgkaartNederland en vereniging SPOT gaan samenwerking aan

11 juli 2019 Redactie ZorgkaartNederland

De eigenaar van ZorgkaartNederland, Patiëntenfederatie Nederland, gaat een samenwerking aan met vereniging SPOT. Met de samenwerking krijgen beide partijen meer inzicht in hoe cliënten de zorg waarderen. Deze ervaringen helpen cliënten een passende zorgaanbieder kiezen.

Blog Ik vond de arts die óók kijkt naar wat mentaal goed is voor mij

Ik vond de arts die óók kijkt naar wat mentaal goed is voor mij

8 januari 2019 Christel Verbogt

Als kind was ik klunzig en had ik vaak blessures. Kinderen zijn flexibel, werd er gezegd. Later werd dit de diagnose ‘hypermobiliteit’. De maagverlamming speelde op toen ik veertien was. Artsen dachten aan anorexia. Maar ik had ook pijn. Artsen namen mijn aandoeningen lang niet serieus.

Blog Leren van feedback

Leren van feedback

1 november 2018 Diëtist Balanza

Steeds meer mensen vinden het fijn om van te voren te weten bij wie ze terecht komen als ze hulp nodig hebben. En tegenwoordig kan je met alle sociale kanalen en internet, alles en iedereen vinden. Je toetst een naam in op google en je krijgt een gezicht en alle andere informatie die je maar wil. Zorgkaart Nederland is ook zo’n handige tool die jou kan helpen bij het vinden van jouw zorgverlener!

Blog Kiezen voor een ziekenhuis dat bij je past

Kiezen voor een ziekenhuis dat bij je past

12 juni 2018 Marianne van de Water

Vandaag test ik één van de nieuwe keuzehulpen op ZorgkaartNederland. Met deze keuzehulpen kunnen mensen zorginstellingen met elkaar vergelijken. Maar hoeveel mensen kiezen er bewust als de nood aan de man is?

Blog Ik heb de minister gewonnen

Ik heb de minister gewonnen

28 mei 2018 Inge Dekker

‘Inge, jij bent mijn 10.001ste volger op Twitter. Jij verdient een prijs. Wat wil jij hebben?’ Ik moet lachen, en zeg als grap iets over een geheel verzorgde vakantie. Maar Erik Gerritsen, de secretaris-generaal van VWS is serieus. ‘Oké, ik wil wel een gesprek met Hugo de Jonge’ flap ik eruit. ‘Deal!’ zegt Gerritsen, ‘Een gesprek met de minister van Volksgezondheid Welzijn en Sport, dat ga ik voor je regelen.’

Blog Loopt u ‘eigenlijk’ mee?

Loopt u ‘eigenlijk’ mee?

8 mei 2018 Redactie ZorgkaartNederland

“Zo gaat ie goed! Zog gaat ie béter! Alweer een kilométer, van m’n schoen afgesleten!” Dit liedje zongen wij vroeger tijdens de Avondvierdaagse. Net als Potje met vet en Van je hela, hola en Daar boven op de berg, daar woont een Chinees! Mooie herinneringen die in deze tijd van het jaar weer opvlammen. Overal lange slierten schoolkinderen, die de benen uit hun lijf lopen en de longen uit hun lijf zingen.

Blog Op weg naar onafhankelijkheid en transparantie

Op weg naar onafhankelijkheid en transparantie

4 april 2018 Selene Verdouw

De wereld van nu is constant in beweging. Informatie ligt dankzij internet voor het oprapen en nieuws volgen we 24 uur per dag. Door al deze mogelijkheden moeten organisaties steeds transparanter zijn. Want als je zelf niet schrijft, dan wordt er wel over je geschreven. Dit geldt niet alleen voor het bedrijfsleven, maar ook voor de zorg.