Naar de navigatie Naar de inhoud

Hoe zoek ik de juist wachttijd?

  1. Zoek de polikliniek op waar u een eerste afspraak heeft of moet maken. Bijvoorbeeld afdeling cardiologie of reumatologie. Daarna kunt u zoeken naar het best passende ziekenhuis of kliniek voor u. De ziekenhuizen staan gesorteerd op de kortste wachttijd. Zoekt u een specifiek ziekenhuis of kliniek? Druk de toetsen ‘Ctrl’ en ‘F’ tegelijk in en u krijgt een zoekscherm waar u de naam van het ziekenhuis of kliniek kunt invoeren.
  2. Moet u een onderzoek ondergaan? Zoals een CT-scan? Dan kunt u zoeken bij ‘wachttijden voor diagnostiek’ naar het onderzoek die u moet ondergaan. Daarna krijgt u een overzicht van alle ziekenhuizen en klinieken die dit aanbieden en de wachttijden die hiervoor zijn. Druk de toetsen ‘Ctrl’ en ‘F’ tegelijk in en u krijgt een zoekscherm waar u de naam van het ziekenhuis of kliniek kunt invoeren.
  3. Moet u wachten op een behandeling zoals een operatie? Dan kunt u kijken bij ‘wachttijd voor behandeling’. Bijvoorbeeld ‘dotterbehandeling’ of ‘galblaasverwijdering’. Als u daarop klikt, krijgt u een overzicht van alle ziekenhuizen en klinieken die dit uitvoeren en de wachttijden die hiervoor zijn. Druk de toetsen ‘Ctrl’ en ‘F’ tegelijk in en u krijgt een zoekscherm waar u de naam van het ziekenhuis of kliniek kunt invoeren.
    https://www.zorgkaartnederland.nl/wachttijden
Website banner "Samen beslissen"
  • Klachten over uw behandeling?

  • Lees hier hoe u uw klacht kunt melden.

    Meld klacht