Naar de navigatie Naar de inhoud

Op de Kaart

Welkom bij ZorgkaartNederland!

U bent op deze pagina terecht gekomen omdat u een brief heeft ontvangen dat uw zorginstelling staat vermeld op ZorgkaartNederland. ZorgkaartNederland is de grootste ervaringssite in de zorg, een initiatief van Patiëntenfederatie Nederland. Uw zorginstelling is één van de ruim 50.000 zorginstellingen die op ZorgkaartNederland staan vermeld. Patiëntenfederatie Nederland verstuurt deze brief naar elke locatie die op ZorgkaartNederland wordt geplaatst. 

Uw locatie en uw zorgverleners kunnen bij ons zijn aangemeld door zorgorganisaties, zorgverleners of patiënten. Ook kunnen gegevens verzameld zijn uit openbare bronnen. Denk hierbij aan beroepsregisters en de websites van zorgorganisaties. De gegevens die bij ons worden aangemeld controleren wij op basis van het AGB-register en het BIG-register voordat wij deze plaatsen. Bijvoorbeeld of een zorgverlener gekwalificeerd is voor een bepaald beroep.

lijn

Wat betekent dat voor u?

Een vermelding op ZorgkaartNederland betekent dat de ruim 1 miljoen zorgzoekers die maandelijks op ZorgkaartNederland naar een zorgverlener zoeken uw zorginstelling kunnen vinden. Maar ook dat uw patiënten een waardering over u kunnen achterlaten. Reageren op waarderingen en op de hoogte blijven van nieuwe waarderingen kunt u met een gratis instappakket. 

Een instappakket aanvragen kan hier: https://www.zorgkaartnederland.nl/beheer/registreren

ZorgkaartNederland toont algemene bedrijfsinformatie over uw zorginstelling zoals adres, telefoonnummer en website. De vermelding van individuele zorgverleners beperkt zich tot gegevens over beroep, specialisatie en gegevens over de praktijk of zorginstelling waar de zorgverlener werkzaam is. Daarbij worden de voorletter(s), achternaam en het geslacht van de zorgverlener vermeld. Dit zijn gegevens die ook via andere openbare bronnen beschikbaar zijn, zoals het BIG- of AGB-register.

lijn

Kunt u uw gegevens wijzigen?

Als de gegevens die op ZorgkaartNederland staan niet (meer) kloppen, dan kunt u dat aan ons doorgeven via databankredactie@patientenfederatie.nl. Een adreswijziging kunt u zelf doorgeven in het KvK-register. Via het AGB-register, dat is gebaseerd op de KvK-adresgegevens van zorginstellingen, komt de informatie bij ons terecht.

Het formulier om uw gegevens in het AGB-register te wijzigen, vindt u hier:
https://www.agbcode.nl/Content/AGB-gegevens%20wijzigen

Het KVK-register vindt u hier:
https://www.kvk.nl/inschrijven-en-wijzigen/wijziging-doorgeven/

lijn

 Wat kan ZorgkaartNederland u bieden?

Een vermelding op ZorgkaartNederland draagt niet alleen bij aan uw zicht- en vindbaarheid. De waarderingen die uw patiënten voor uw organisatie achterlaten kunnen u inzicht geven in hoe zij uw dienstverlening ervaren. Diezelfde waarderingen kunnen andere patiënten helpen om voor uw organisatie te kiezen.

We helpen u graag om meer te doen met uw vermelding op ZorgkaartNederland. Met een beheerpakket kunt u onder andere een uitgebreid profiel maken met een beschrijving, foto’s, filmpjes en links naar uw eigen sociale media kanalen. Ook kunt u gebruik maken van de mogelijkheden die ZorgkaartNederland biedt om te leren en te verbeteren op basis van patiëntervaringen.

Om u welkom te heten op ZorgkaartNederland bieden we u tijdelijk een korting van 50% aan op de prijs van een BASIS of PRO pakket voor het eerste jaar.

Meer informatie over onze beheerpakketten vindt u hier:
Voor praktijken:  https://www.zorgkaartnederland.nl/content/pakket-voor-praktijken 
Voor instellingen:  https://www.zorgkaartnederland.nl/content/pakket-voor-zorginstellingen

lijn

Meer waarde met meer waarderingen

Een vermelding op ZorgkaartNederland is het meest waardevol als u meerdere waarderingen krijgt van patiënten. Wilt u zelf uw patiënten stimuleren een waardering achter te laten voor uw organisatie? Wij helpen u een handje door het beschikbaar stellen van allerlei promotiematerialen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een widget voor op uw website of een template voor het maken van flyers, advertenties of brochures. 

Onze gratis promotiematerialen vindt u hier: 
https://www.zorgkaartnederland.nl/content/promotiematerialen

Meer tips voor het ophalen van waarderingen vindt u hier:
https://www.zorgkaartnederland.nl/content/10-tips-voor-het-verzamelen-van-waarderingen

Houd bij het stimuleren van het waarderen van uw organisatie wel rekening met de spelregels van ZorgkaartNederland en de richtlijnen van de Autoriteit Consument en Markt (ACM).

Deze spelregels vindt u hier:
https://www.zorgkaartnederland.nl/content/spelregels-rond-het-ophalen-van-waarderingen

lijn Heeft u nog vragen?

Tot slot wijzen wij u nog op onze privacyverklaring, waarin meer informatie is te vinden over de wijze waarop wij omgaan met de persoonsgegevens van zorgverleners. 

Onze privacyverklaring vindt u hier: https://www.zorgkaartnederland.nl/content/privacyverklaring

Mocht u naar aanleiding van al deze informatie nog vragen hebben, dan kunt u een e-mail sturen aan onze redactie: redactie@zorgkaartnederland.nl

 We wensen u heel veel succes!

 

infographic juli 2020