Naar de navigatie Naar de inhoud

Waardering en mogelijke verbetering medisch specialistische zorg 2020

Medisch specialistische zorg in de Zelfstandige Klinieken Nederland (ZKN) wordt gemiddeld met een 8,8 gewaardeerd op ZorgkaartNederland. De waarderingen op ZorgkaartNederland laten de ervaringen met de gegeven zorg zien en maken inzichtelijk waar verbetering in de zorg mogelijk is.

 Jaarlijkse analyse
Patiëntenfederatie Nederland analyseerde net als in 2019 de waarderingen van de medisch specialistische zorg van de ZKN op ZorgkaartNederland. De analyse laat tevreden patiënten zien. Een van de goed gewaardeerde onderdelen is de deskundigheid van de medewerkers. Een verbeterpunt is het bespreken van de voor- en nadelen van behandeling of operatie met de patiënten. 

 Figuur 1: waarderingen, uitgesplitst naar onderdelen

 onderdelen


Waarderingen per aandoening
De zorg bij een heupvervanging en bij borstkanker worden het hoogst gewaardeerd. Onderaan de lijst staat de zorg rondom oogontsteking met een gemiddelde van 8,2.

Figuur 2: waarderingen voor verschillende soorten zorg

soorten zorg

In totaal zijn er op ZorgkaartNederland 120.629 waarderingen over diverse organisaties in de medisch specialistische zorg.

Top 2020
De tien best gewaardeerde klinieken dingen mee met de Top 2020 van Zorgkaart Nederland, de lijst met de 10 best gewaardeerde zorginstellingen die ZorgkaartNederland jaarlijks bekend maakt. Elk ziekenhuis en elke kliniek met honderd of meer waarderingen in 2020 kwalificeert zich automatisch. Hiervoor tellen alle gepubliceerde waarderingen mee, die tussen 1 januari 2020 en 31 oktober 2020 gegeven zijn.

Verzamel daarom vóór 1 november zoveel mogelijk waarderingen voor een kans op een plek in de ZorgkaartNederland Top 2020.

> Lees hier meer over de Top 2020

Voetnoot: de analyse van de medisch specialistisch zorg in een klinieksetting is uitgevoerd op verzoek van Zelfstandige Klinieken Nederland (ZKN), als onderdeel van het partnerschap met ZorgkaartNederland.

Voor meer informatie over onze partnerships en samenwerkingsverbanden zie: https://www.zorgkaartnederland.nl/content/partnerships-en-samenwerkingsverbanden