Naar de navigatie Naar de inhoud

Wensen ActiZ leden verwerkt in nieuwe rapportage ZorgkaartNederland

ZorgkaartNederland blijft groeien. Om bezoekers en pakkethouders zo goed mogelijk te blijven faciliteren, voeren we dagelijks verbeteringen door. Een van de wensen van ActiZ leden was een handige overzichtsrapportage met kerncijfers. Tot nu toe was de rapportage statisch en alleen op locatieniveau beschikbaar. Dankzij een nieuwe release is de rapportage nu dynamisch en kunt u selecteren op organisatieniveau en gewenste periode. Daarnaast is de website nu ook toegankelijk voor blinden en slechtzienden. Samen maken we ZorgkaartNederland steeds beter!

Rapportage selectie gewenste periode

Op de rapportage pagina in de pakkethouders omgeving kon tot voor kort een kwartaal als periode geselecteerd worden. Ook kon u twee kwartalen met elkaar vergelijken. In deze release is periodeselectie per dag beschikbaar gemaakt. Ook kunt u vergelijken op zelf in te stellen periodes.

Aan de bovenkant van de pagina zijn de nodige veranderingen doorgevoerd om de selectie per dag gebruiksvriendelijk te presenteren.
Standaard toont “Periode” de laatste 30 afgeronde dagen. “Vergelijken met” staat standaard uit, dit staat aangegeven met de tekst “Geen vergelijking”. De grafieken worden standaard “per dag” getoond. Dit kunt u eenvoudig wijzigen naar maand, kwartaal of jaar.Rapportage op sectorniveau en mogelijkheid tot selecteren hoofdlocatie

Sector zichtbaar in grafiek
U ziet in de grafiek nu ook een lijn van de sector(en), met een andere kleur. Het legendalabel “Sector” is vervangen door “[naam organisatiesoort]”, bijvoorbeeld “Ziekenhuizen”. Als er meerdere sectoren van toepassing zijn op de gekozen zorginstelling worden die allemaal getoond en op genoemde wijze vermeld in de legenda.

Sector zichtbaar in tabel ”Waarderingscijfer per onderdeel”
In het onderdeel “Waarderingscijfer per onderdeel” komt een extra kop boven de tabel met als label “Sector [naam organisatiesoort]”, bijvoorbeeld “Sector ziekenhuizen”. In de legenda blijft het label “Sector”.
Als de geselecteerde zorglocatie aan meer dan één sector (organisatiesoort) gekoppeld is worden er meerdere tabellen onder elkaar getoond.

Hoofdlocatie selecteren
Het is nu mogelijk een hoofdlocatie te kiezen. De cijfers op de pagina zijn dan waar mogelijk opgeteld over de onderliggende locaties.

Toegankelijkheid blinden en slechtzienden

ZorgkaartNederland is nu ook toegankelijk voor blinden en slechtzienden. We hebben dankzij een bijdrage van de Oogvereniging de volgende verbeteringen doorgevoerd:

  • Optimalisatie van het waardeerformulier. Dit zijn met name technische aanpassingen zodat het formulier goed te gebruiken is door spraak- en vergrootprogramma’s.
  • Aanbieden van een hoog contrast versie van de website. Door middel van een link rechts bovenaan kan de bezoeker het hoog contrast aan- of uitzetten.

Heeft u een suggestie of wens?
Laat het ons weten. U kunt contact opnemen met functioneelbeheer@zorgkaartnederland.nl.