Naar de navigatie Naar de inhoud

ZorgkaartNederland weer toegankelijker gemaakt

ZorgkaartNederland wordt nóg makkelijker te gebruiken. ZorgkaartNederland en haar partners kijken continu hoe de website toegankelijker gemaakt kan worden. Dat resulteerde in een duidelijker keuzemenu gebaseerd op de nieuwste internationale onderzoeken op dit gebied. Hiermee wordt het voor zorgzoekers nóg makkelijker om een zorgaanbieder te vinden die bij hun wensen aansluit. Het nieuwe keuzemenu komt later deze maand online.

Wanneer men op ZorgkaartNederland een tandarts, verpleeghuis of woonvoorziening zoekt, kunnen patiënten straks de zoekresultaten filteren op dingen die voor hen belangrijk zijn. Bijvoorbeeld uw woonplaats en de afstand die de zorgaanbieder mag hebben tot uw woonplaats. Het verschilt per zorgsector op welke zaken men kan filteren.

Het keuzemenu hebben we nu aangepast, zodat dit duidelijker en makkelijker te gebruiken is. Het keuzemenu is naar de linkerkant van de pagina verplaatst. Daarnaast kunt u duidelijk zien welke keuzes men heeft gemaakt. Ook wordt bij iedere keuze dit men wil maken een uitleg gegeven.

 Samenwerking met verschillende partners

Om ZorgkaartNederland continu te verbeteren, werken we samen met verschillende partners. Het nieuwe uiterlijk van het keuzemenu is onderdeel van een project in de gehandicaptenzorg. Door ZorgkaartNederland meer toegankelijk te maken, kunnen mensen met een beperking zonder al te grote drempels hun ervaringen met de zorg delen of ervaringen van anderen opzoeken. Hiervoor werken we samen met Ieder(in), KansPlus, de Landelijke belangenorganisatie voor mensen met een verstandelijke beperking (LFB) en het LSR, landelijk steunpunt (mede)zeggenschap.

Als vervolg hierop, willen we verschillende keuzeopties voor de gehandicaptenzorg beschikbaar maken. Hierdoor kunnen mensen binnenkort ook in de gehandicaptenzorg makkelijker kiezen voor een zorgaanbieder die bij hun wensen aansluit.

handicap

 ZorgkaartNederland is grootste ervaringssite

 ZorgkaartNederland is de grootste ervaringssite voor de Nederlandse gezondheidszorg. Op ZorgkaartNederland delen mensen hun ervaringen met de zorg. De website biedt informatie om te kunnen kiezen voor een zorgaanbieder die het beste past bij uw wensen. ZorgkaartNederland is een website van Patiëntenfederatie Nederland. De Patiëntenfederatie vertegenwoordigt ruim 200 patiëntenorganisaties. De organisatie maakt zich sterk voor alle mensen die zorg nodig hebben.