10 jaar ZorgkaartNederland: wat hebben mensen eraan?

Geplaatst op 26 februari 2019 door - 819 keer bekeken

Foto 10 jaar ZorgkaartNederland: wat hebben mensen eraan?

In 2019 bestaat ZorgkaartNederland 10 jaar. Daarom kijken we dit jaar in een aantal artikelen terug op deze jaren. En natuurlijk komt er een blik op de toekomst! Deze keer: wat hebben mensen gehad aan de waarderingen die ze op ZorgkaartNederland kunnen vinden? Heeft de informatie geholpen om de zorgverlener of zorginstelling te vinden die het beste bij hen past?

Om een beeld te krijgen, zijn we in de enorme berg waarderingen gedoken. We hebben een analyse gemaakt vanuit vijf verschillende invalshoeken. Deze persoonlijke reacties delen we graag met u, wie weet roept het herkenning op. 
 

Goede match

Dankzij waarderingen op ZorgkaartNederland lukt het mensen om een geschikte zorgverlener te vinden.
 • Een fantastische, kundige en zeer vriendelijke dokter, die betrokken is bij de patiënt. Voor mijn operatie heb ik zelf ZorgkaartNederland bekeken en daarom juist deze arts uitgekozen en nu blijkt het waarderingscijfer zeer terecht.
 • Na 5 jaar ertegen opzien ben ik op advies van ZorgkaartNederland bij deze kaakchirurg uitgekomen. Ongelofelijk, totaal geen pijn met de verdoving en de verstandskies was er zo uit. Geen centje pijn, echt niet, geen horrorverhalen. Geen pijnstillers nadien gebruikt. Het is een vriendelijke man die goed luistert en je volledig op je gemak stelt. Topper, mijn angst voor de kaakchirurg is verdwenen. Bedankt.
 • Ik heb mijn keuze voor deze orthopeed o.a. gebaseerd op de waarderingen op ZorgkaartNederland: een gemiddeld cijfer van 9,3 over 150 waarderingen in 5 jaar. Er was dus een hoge verwachting vooraf. Achteraf - na het laten uitvoeren van totale heupprothese beiderzijds - kan ik de hoge waardering volledig onderschrijven. 


Had ik maar…

Er zijn ook mensen die hun negatieve ervaring met een zorgverlener of instelling bevestigd zien op ZorgkaartNederland. Of ze vinden na enkele negatieve ervaringen een betere zorgverlener via ZorgkaartNederland.
 • Ik wou dat ik deze arts eerst had nagetrokken op ZorgkaartNederland, dan was ik er nooit heen gegaan. Na mijn nare ervaring ben ik naar een andere kliniek gegaan en bleek helemaal geen operatie te hoeven ondergaan. Absoluut geen aanrader.
 • Via ZorgkaartNederland had ik een [andere] fysiotherapeut gevonden met goede beoordelingen. Wat blijkt? Al binnen 8 behandelingen merk ik een significant verschil. De pijnklachten zijn enorm afgenomen. Ik adviseer iedereen om naar beoordelingen te kijken!
 

Fijn dat je kunt kiezen

Als er alleen maar goede artsen zouden zijn, zou ZorgkaartNederland overbodig zijn. ZorgkaartNederland heeft nut voor mensen, omdat het laat zien dat er variatie in kwaliteit is.
 • Een heel prettige, zeer deskundige arts. Hij heeft hij geholpen tijdens een waarneming in het ziekenhuis. Als alle artsen zouden zijn zoals hij, zou ZorgkaartNederland overbodig zijn.
 • Een bijzonder kundige en menselijke arts. Legt alles duidelijk uit, luistert goed, denkt met de patiënt mee, geeft duidelijk de risico's aan. Als alle artsen zo met hun patiënten zouden omgaan, zouden er geen enquêtes, ZorgkaartNederland etc. nodig zijn
 

Plussen en minnen

Als redactie horen we vaak: “ja maar die waarderingen op ZorgkaartNederland zijn heel erg subjectief.” Dat klopt, en dat houdt de balans erin. Wat de ene patiënt als negatief beoordeelt, beoordeelt de ander juist als positief. Al deze waarderingen bij elkaar leiden tot een volledig beeld op ZorgkaartNederland.
 • Ik heb de afgelopen 8 weken met plezier het revalidatietraject bij dit centrum gevolgd. Het was intensief maar ook leuk! In tegenstelling tot wat er in sommige negatieve reacties hier op ZorgkaartNederland staat, ben ik juist ontzettend tevreden over de visie, aanpak en de therapeuten. Er staat een heel team klaar voor je en er wordt zeker goed naar je geluisterd.
 • Na veel verschillende berichten op ZorgkaartNederland vond ik het toch wel een uitdaging om naar deze specialist te gaan. Ik vind het een kundige man, direct en hij heeft humor die ik wel kan waarderen.
 • Ik lees op ZorgkaartNederland een aantal matige reviews maar die kan ik absoluut niet bevestigen. Ik ken deze orthopeed als een uiterst vriendelijke en goedlachse dokter die zijn vak uitmuntend verstaat.
 

Positieve draai

Het plaatsen van een negatieve waardering op ZorgkaartNederland kan in de praktijk ook leiden tot een positieve wending. Daar wordt iedereen beter van.
 • Werkdruk, slechte interne informatieoverdracht, ruis. Er zijn zoveel oorzaken die ervoor kunnen zorgen dat een contact of een dossier niet op de correcte manier wordt opgepakt/overgenomen. Dankzij ZorgkaartNederland had ik de ruimte om mijn onvrede hierover op een gepaste manier te verwoorden en onder de aandacht te brengen.
 • Na mijn eerdere (minder positieve) recensie van eind februari op ZorgkaartNederland over deze kno-arts, zijn er positieve ontwikkelingen waardoor ik me genoodzaakt zie om de recensie aan te vullen/aan te passen. Een goed, open persoonlijk gesprek gehad met de arts en iemand van de klachtencommissie van het ziekenhuis .
 

Uw mening telt

Heeft u ook een ervaring met een zorgverlener of zorginstelling die u wilt delen? Plaats ‘m op ZorgkaartNederland. Onze redactie leest alle inzendingen en beoordeelt of ze voldoen aan de gedragscode. Zo helpt u andere mensen met het kiezen van zorg die het beste bij hen past.
 
ZorgkaartNederland in cijfers, begin 2019

Andere artikelen in deze serie

 Er zijn nog geen reacties. Laat een reactie achter


 • Nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter


Velden met een * zijn verplicht

Partners van ZorgkaartNederland