Meer waarderingen door goede samenwerking

Geplaatst op 27 november 2020 door - 441 keer bekeken

Foto Meer waarderingen door goede samenwerking

Het Antoni van Leeuwenhoek (AVL), Newcom en ZorgkaartNederland hebben een goed werkende methode ontwikkeld voor het ophalen van patiëntwaarderingen.

Het AVL heeft de vragen van ZorgkaartNederland opgenomen in het continue patiënttevredenheidonderzoek. Geheel geautomatiseerd worden de antwoorden naar ZorgkaartNederland doorgestuurd. Hierbij wordt rekening gehouden met alle privacy-voorwaarden. Nadat de waarderingen zijn goedgekeurd door de redactie van ZorgkaartNederland worden deze als geverifieerd op de website weergegeven.

Het patiënttevredenheidonderzoek van het AVL vindt plaats onder alle patiënten die in een bepaalde periode een behandeling zijn gestart. Alle afdelingen van het AVL zijn hierbij betrokken. Na een pilotfase is de patiëntenuitvraag nu volledig geautomatiseerd, onafhankelijk en gevalideerd. In de zomermaanden zijn er ruim vierhonderd waarderingen via deze nieuwe methode binnengekomen. Dit aantal neemt sindsdien toe.

Antoni van Leeuwenhoek

"Voor ons was het de uitdaging om aan de ene kant een patiënttevredenheidonderzoek te hebben met stuurinformatie via een gemakkelijk dashboard. Anderzijds wilden we veel ruimte om gewenste verbeteringen vanuit patiëntperspectief goed in te zien", zegt Annemarie Kapteijns, adviseur Marketing en Relatiebeheer Antoni van Leeuwenhoek.

"Verder wilden we het aantal geverifieerde reviews op ZorgkaartNederland verhogen om zo bij te dragen aan de kwaliteitsperceptie van het AVL. Hiermee krijgen we een betrouwbaarder beeld voor de bezoeker door voldoende aantallen. Met deze aanpak is dat meer dan gelukt".

Onderzoeksbureau Newcom

Steven Boekee, Senior Researchmanager Newcom vult aan: "De uitdaging voor ons, was om op een eenvoudige manier betrouwbare en onafhankelijk waarderingen op te halen en door te sturen. Uiteraard na toestemming van de inzender. Tijdens de pilot bleek zo’n 80% van de ondervraagden toestemming te geven voor publicatie en ook bij de uitrol zien we hoge aantallen."

ZorgkaartNederland

ZorgkaartNederland biedt mensen de mogelijkheid hun ervaringen met de zorg te delen. Dit initiatief van Patiëntenfederatie Nederland is de grootste ervaringssite binnen de Nederlandse gezondheidszorg. Door het delen van informatie, kunnen andere patiënten kiezen voor een zorgverlener die het beste past bij hun wensen. Waarderingen van patiënten zijn openbaar toegankelijk en laten zien hoe mensen de zorg hebben ervaren.

Lees meer over het Antoni van Leeuwenhoek >

Lees meer over Newcom >

Geverifieerde waarderingen dragen bij aan de betrouwbaarheid van ZorgkaartNederland als kwaliteitsinstrument. Verzamel ook geverifieerde waarderingen, door deze stappen te volgen.
Er zijn nog geen reacties. Laat een reactie achter


  • Nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter


Velden met een * zijn verplicht

Partners van ZorgkaartNederland