Naar de navigatie Naar de inhoud

Arthur Schellekens nieuwe directeur-bestuurder Patiëntenfederatie Nederland

Geplaatst op 24 juli 2023 door - 1432 keer bekeken

Foto Arthur Schellekens nieuwe directeur-bestuurder Patiëntenfederatie Nederland

Per 1 september aanstaande is Arthur Schellekens (52) de nieuwe directeur-bestuurder van Patiëntenfederatie Nederland. Hij neemt dan de taken over van Dianda Veldman (65).

Kennis en daadkracht

Arthur heeft ruime ervaring in politiek-bestuurlijke omgevingen, met het verenigingsmanagement en op het vlak van de belangenbehartiging. Zijn kennis en ervaring zijn waardevol om de Patiëntenfederatie de komende jaren stevig te (blijven) positioneren binnen het zorgdomein en de positie van de patiënt in het bijzonder te versterken. Zeker met de huidige uitdagingen binnen de zorg zijn we blij dat we weer een daadkrachtige bestuurder op deze positie hebben.

Ervaring en achtergrond

Arthur heeft als directeur bij diverse maatschappelijke organisaties ervaring opgedaan. Bij Jeugdzorg Nederland stond het organiseren van passende zorg voor kinderen en jongeren centraal. En bij de Vereniging van Openbare Bibliotheken de persoonlijke ontwikkeling van mensen.

Voor de Nederlandse Vereniging van Makelaars en Taxateurs heeft hij zich ingezet om de kwaliteit van dienstverlening van de leden te verhogen. Het organiseren van goede belangenbehartiging is een rode draad in zijn loopbaan, evenals het verenigingsmanagement en het samen met de leden uitwerken van een gezamenlijke visie.

De Patiëntenfederatie ziet in hem de gewenste opvolger van Dianda Veldman, die de afgelopen acht jaar het gezicht van de Patiëntenfederatie was en zich hard maakte voor de patiëntenbeweging.

ZorgkaartNederland is een initiatief van Patiëntenfederatie Nederland


Er zijn nog geen reacties. Laat een reactie achter

Nog geen reacties geplaatst


Laat een reactie achter