Complex Regionaal Pijn Syndroom

Geplaatst op 30 juli 2018 door - 414 keer bekeken

Foto Complex Regionaal Pijn Syndroom

Jaarlijks krijgen zo'n 4.000 mensen CRPS na vaak een onschuldig letsel aan een arm of been of na een operatie. De meesten genezen na enkele weken of maanden, maar zo'n 20% krijgt te maken met langdurige pijn en beperkingen. Soms jarenlang. De pijn en beperkingen hebben grote invloed op het dagelijks leven. Zaken moeten anders, activiteiten moet u organiseren, uw werk mogelijk aanpassen. Het speelt op met slapen, met uw humeur, met vermoeidheid en concentratie door de pijn.

De patiëntenvereniging CRPS zet zich in voor mensen met CRPS. Op de website www.crps-vereniging.nl kunt u informatie over behandelingen vinden. U kunt met vragen bij het telefoonteam terecht of online. In enkele provincies worden bijeenkomsten georganiseerd waar een spreker komt en er zijn bijeenkomsten met andere mensen die CRPS hebben. Dan kunt u tips of informatie krijgen of gewoon gezellig samenzijn met een activiteit. Is er in uw provincie geen bijeenkomst, dan kunt u meedoen in een andere provincie. Ook kunt u naar de Landelijke Dag waar sprekers komen praten over behandelingen of onderzoeken. De Nieuwsbrief geeft veel informatie over allerlei zaken die te maken hebben met CRPS of pijn. Het is ook mogelijk om een online cursus 'Omgaan met pijn' te volgen die gratis is voor leden, of de training 'Sterk met pijn'. Er is van alles mogelijk als u lid bent van de Patiëntenvereniging CRPS.

Lidmaatschap

Help ons om steeds informatie te kunnen geven, bijeenkomsten te organiseren, bekendheid te geven aan CRPS en snelle diagnose, want dat is zo belangrijk. Voor 25,- euro per jaar bent u lid van de vereniging. U helpt ons en wij helpen u.

  • Nieuwsbrief 4 x per jaar
  • Actuele website met informatie over behandelingen, onderzoeken, regelgeving en nieuwtjes
  • Collectieve zorgverzekering
  • Gratis deelname bij informatieve bijeenkomsten. Alleen bij gezellige uitstapjes met lunch of High Tea of diner, bezoek museum of vaartocht etc. is er een eigen bijdrage.
  • Deelname aan trainingen of online activiteiten en app mindfulness en yoga.Er is 1 reactie geplaatst


  • Linda | 3 augustus 2018

    Goedendag, ook ik heb dystrofie rechterbeen koude vorm. CRPS.
    Gezwikt en te lang in gips, a long story. Ik ben thuis vanaf december 2013 en april 2014 kreeg ik te horen CRPS. Nu 2018, maar ben gevangene van mijzelf, man werkt. Geen vrienden meeeeer. Het bekende verhaal. Gewoon gezwikt....... ik wil graag lid worden maar ben nog van de acceptgiro’s


Laat een reactie achter


Velden met een * zijn verplicht

Partners van ZorgkaartNederland