Naar de navigatie Naar de inhoud

De klinisch fysicus – audioloog op ZorgkaartNederland

Geplaatst op 29 januari 2018 door - 1786 keer bekeken

Foto De klinisch fysicus – audioloog op ZorgkaartNederland

Op verzoek van de Nederlandse Vereniging voor Klinisch Fysica (NVFK) heeft ZorgkaartNederland het beroep ‘klinisch fysicus – audioloog’ toegevoegd aan de website. Het is vanaf nu dus mogelijk om je als klinisch fysicus – audioloog aan te melden op ZorgkaartNederland. Ook hebben patiënten vanaf nu de mogelijkheid om hun zorgverlener te waarderen.

De klinisch fysicus-audioloog, vaak kortweg audioloog genoemd, is de specialist op het gebied van het gehoor. Tot de taken van de audioloog behoren onder meer het verrichten van gehoordiagnostiek, de revalidatie van het gehoor middels hoortoestellen en implantaten en advisering over het functioneren met een gehoorbeperking.

De klinisch fysicus-audioloog werkt vaak in een audiologisch centrum of een ziekenhuis en is formeel hoofdbehandelaar van de patiënten die het audiologisch centrum bezoeken. Hierdoor draagt de klinisch fysicus de eindverantwoordelijkheid voor de patiënt binnen het audiologisch centrum. De klinisch fysicus is een erkend beroep dat ondergebracht is in artikel 34 van de wet BIG.Er zijn nog geen reacties. Laat een reactie achter

Nog geen reacties geplaatst


Laat een reactie achter

Website banner "Samen beslissen"