Naar de navigatie Naar de inhoud

Geverifieerde waarderingen voor alle zorgaanbieders dankzij ‘zelf geverifieerd meten’

Geplaatst op 17 november 2022 door - 242 keer bekeken

Foto Geverifieerde waarderingen voor alle zorgaanbieders dankzij ‘zelf geverifieerd meten’

Als zorgaanbieder wil je zoveel mogelijk waarderingen van cliënten ophalen. En het liefst zijn dit geverifieerde waarderingen. Maar geverifieerd meten is een investering. Bijvoorbeeld omdat cliënten gebeld moeten worden. Of omdat een meetbureau ingeschakeld wordt. Voor sommige zorgaanbieders is het een té grote investering. ZorgkaartNederland heeft daarom twee nieuwe manieren ontwikkeld waarmee zorgaanbieders zelf geverifieerd kunnen meten. Aan de slag!

Hoe meer geverifieerde waarderingen, hoe beter

Hoe meer geverifieerde waarderingen, hoe betrouwbaarder en genuanceerder het beeld van de geleverde zorg. Waarderingen met groene vinkjes zijn dus enorm belangrijk. Zorgaanbieders met een groter budget schakelen vaak een meetbureau in om waarderingen op te halen en geverifieerd door te laten zetten naar ZorgkaartNederland. Fijn ontzorgd en efficiënt in tijd? Zeer zeker. Maar uiteraard niet gratis.
 

Zelf (gratis) aan de slag

ZorgkaartNederland vindt het belangrijk dat élke zorgaanbieder zelf geverifieerde waarderingen kan ophalen. Zodat (grotere) partijen zelf controle kunnen houden over het proces. En zodat (kleinere) partijen waarderingen op een laagdrempelige manier kunnen ophalen. Daarom zijn er twee nieuwe manieren ontwikkeld om zelf geverifieerde waarderingen te verzamelen. Volledig gratis voor alle pakkethouders van ZorgkaartNederland. 


ZorgkaartNederland vindt het belangrijk dat élke zorgaanbieder zelf geverifieerde waarderingen kan ophalen


Hoe werkt zelf geverifieerd meten?

Er zijn twee opties mogelijk: waarderingen ophalen via unieke codes of via unieke links. Zorgaanbieders kiezen zelf welke manier het beste past bij hun werk- en zorgprocessen. Een combinatie is ook mogelijk.

1. Verzamelen via codes
Bij deze optie wordt een hele rits aan unieke codes gegenereerd die zorgaanbieders kunnen meegeven aan cliënten. De cliënten vullen hun unieke code in op de website van ZorgkaartNederland en schrijven een waardering die dankzij de code een groen vinkje meekrijgt.

2. Verzamelen via links
Bij deze optie wordt een serie unieke, veilige links gecreëerd. Wanneer cliënten op hun unieke link klikken, worden zij doorgestuurd naar de website van ZorgkaartNederland. Hier kunnen zij vervolgens een geverifieerde waardering schrijven.  


Ontdek alle methodes om zelf geverifieerd te meten


Maatwerk

Veel zorgaanbieders werken met onder meer visitekaartjes,  brieven of flyers die doorverwijzen naar de waardering-omgeving van ZorgkaartNederland. Het mooie: deze methodes sluiten perfect aan op de twee nieuwe opties om zelf waarderingen op te halen. Marjolein Kouwert, coördinator van het project, legt dat uit. “We bieden generieke opties aan, die zorgaanbieders zelf in de juiste vorm kunnen gieten. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om de unieke codes te plaatsen op visitekaartjes of ander drukwerk. Ook kun je een unieke link opnemen in een mail of patiëntenportaal. Zorgaanbieders kunnen het volledig personaliseren en toespitsen op hun eigen werkwijze en doelgroepen.”  


“We bieden generieke opties aan, die zorgaanbieders zelf in de juiste vorm kunnen gieten”


Zelf meten versus meetbureau inschakelen

Maar de meetbureaus dan? Hoeven die niet meer ingeschakeld te worden? Integendeel, geeft Marjolein aan. “Vanuit ZorgkaartNederland zijn we heel duidelijk in wat we wél en niét doen. Het blijft vanzelfsprekend om als zorgaanbieder samen te werken met een meetbureau of EPC/ECD-leverancier. Dat is nog altijd de beste optie voor zorgaanbieders die ontzorgd willen worden of behoefte hebben aan maatwerk zoals extra rapportages of advies. Ook het uitvoeren van PREM-metingen en het ophalen van waarderingen bij personen die geen internet hebben, blijft een taak van meetbureaus.”

Je hoeft als zorgaanbieder overigens niet te kiezen tussen het inschakelen van een meetbureau of zelf geverifieerd meten. Een combinatie is ook mogelijk. Handig wanneer je verschillende cliënten hebt, die op een andere manier benaderd moeten worden. 


Een extra tip van ZorgkaartNederland

Ga je aan de slag met zelf geverifieerd meten? Dan wil je natuurlijk snel resultaat zien. Marjolein van ZorgkaartNederland geeft hiervoor nog een belangrijke tip. “Zoek uit welke methode het beste past in jouw zorgproces en bij jouw doelgroep(en). Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om de link of code te versturen tijdens een standaard mailcontact-moment. Kies een manier die je met de minste moeite in jouw zorgproces kan integreren.” 


Start met zelf geverifieerd meten!

Kijk voor meer informatie op onze website of check de handleidingen over geverifieerd meten in de pakkethoudersomgeving.

 Er zijn nog geen reacties. Laat een reactie achter

Nog geen reacties geplaatst


Laat een reactie achter

Website banner "Samen beslissen"