Naar de navigatie Naar de inhoud

Inzender van de 1 miljoenste verrast

Geplaatst op 6 juli 2021 door - 423 keer bekeken

Foto Inzender van de 1 miljoenste verrast

Maandag 5 juli werd de 1 miljoenste waardering geplaatst op ZorgkaartNederland. Wij vierden dit ‘live’, samen met de inzender en met haar zorgorganisatie.

De miljoenste waardering staat online. Een gebeurtenis om even feestelijk bij stil te staan. Maar waar moeten we voor dat doel naartoe?

Altijd anoniem, maar nu even niet

De inzender van de 1 miljoenste blijkt te wonen in Den Haag. Net als iedereen, altijd, deelde ze haar ervaringen anoniem. Voor deze feestelijke uitzondering hebben we haar gevraagd of wij haar en haar woonzorglocatie eens publiekelijk mochten feliciteren. En gelukkig stemde ze hier mee in.

Zo komt mevrouw Everaert in beeld, een tevreden bewoner van Huize Eykenburg, een verpleeghuis-locatie van Stichting Eykenburg. Wanneer wij haar verrassen met een ‘zorgtaart’, reageert ze blij verrast: “Hoe weten jullie nou weer dat ik de 1 miljoenste ben? Ik vind het geweldig!”

Met een meetbureau

Net als vele andere zorgaanbieders, maakt Stichting Eykenburg werk van feedback verzamelen. Door onafhankelijk – zonder dat iemand van de zorgaanbieder zelf vragen stelt – feedback te verzamelen, kunnen hun bewoners vrijuit hun verhaal doen. De cliënten hoeven bovendien niet online. Ze geven hun feedback al pratende. Dat houdt het laagdrempelig voor iedereen.

Ook de miljoenste waardering kreeg Stichting Eykenburg door middel van een dergelijk interview, in dit geval door meetbureau Zorgfocuz. Door zo’n meetbureau in te schakelen, laat de organisatie zien dat zij ook waarde hechten aan anonieme waarderingen. Dat wekt vertrouwen. Bijna de helft van de waarderingen komt inmiddels via een dergelijke route op ZorgkaartNederland.

Verbeteringen doorvoeren

Bestuurder Alex Reede van Stichting Eykenburg is blij met de verrassing: “Ik vind het erg mooi dat de miljoenste waardering hier valt. Een onafhankelijk oordeel is altijd belangrijk. Het geeft ons de mogelijkheid om verbeteringen door te voeren.”

Ook zijn taart valt goed in de smaak, al staat de bestuurder die direct weer af aan de zorgmedewerkers. Want, zo zegt hij: “Zij doen hier het echte werk.”

Bekijk de video van de feestelijke verrassing hieronder:Er is 1 reactie geplaatst

Remy Bruijnzeels | 7 juli 2021

Van harte gefeliciteerd Stichting Eykenburg en natuurlijk ook team ZorgkaartNederland!


Laat een reactie achter

Website banner "1 miljoen waarderingen"