Kanker zet je wereld op z’n kop

Geplaatst op 4 februari 2019 door - 323 keer bekeken

Foto Kanker zet je wereld op z’n kop

Op 4 februari is het Wereldkankerdag. Wereldwijd staan we dan stil bij de impact die kanker heeft op je leven. Vorig jaar hebben 116.000 mensen in Nederland te horen gekregen dat ze kanker hebben. Vooral huidkanker komt steeds meer voor.

In Nederland spannen vele organisaties zich in om mensen met kanker en hun naasten de zorg en ondersteuning te bieden waaraan zij behoefte hebben – op het gebied van preventie, onderzoek, behandeling en psychosociale (na)zorg. Dit aanbod wordt onder de aandacht gebracht met een gezamenlijke campagne van 140 (zorg)organisaties.

Het thema van 2019: late gevolgen

Dit jaar staan de zogenoemde late gevolgen van kanker centraal. Voor veel mensen die kanker hebben gehad, wordt het leven nooit meer zoals het was. Zij worden onder meer belemmerd door vermoeidheid, angst voor terugkeer van de ziekte, verminderde concentratie of relationele problemen. Ook voor hen is het belangrijk te weten dat er zorg en ondersteuning beschikbaar is, en waar zij die kunnen vinden.

Evenementen

Door het hele land worden informatiemarkten, open dagen van inloophuizen en oncologische afdelingen van ziekenhuizen, verwenmomenten en andere evenementen georganiseerd voor iedereen die met kanker geconfronteerd is (geweest). Deze zijn te vinden via www.wereldkankerdag.nl

Meer lezen

Keuzehulp bij blaaskanker, een hulpmiddel van Patiëntenfederatie Nederland en ZorgkaartNederland om de zorginstelling te vinden die bij je past. In samenwerking met de Patiëntenvereniging 'Leven met blaas- of nierkanker helpt'

Kanker, algemene informatie van ZorgkaartNederland. Kijk ook in de lijst van Aandoeningen op deze site voor specifieke vormen van kanker.

Themadossier 'Emotionele en sociale klachten bij ziekte. Informatie, tips en ervaringen over hoe u kunt omgaan met de persoonlijke kant van kanker. Te vinden op de website van Patiëntenfederatie Nederland.

Cijfers over kanker in Europa (bron: IKNL)

 
Er zijn nog geen reacties. Laat een reactie achter


  • Nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter


Velden met een * zijn verplicht

Partners van ZorgkaartNederland