Maak kans op een plek in de ZorgkaartNederland Top 2019

Geplaatst op 8 augustus 2019 door - 716 keer bekeken

Foto Maak kans op een plek in de ZorgkaartNederland Top 2019

ZorgkaartNederland bestaat tien jaar en viert dat met de bekendmaking van de tien best gewaardeerde ziekenhuizen, klinieken en verpleeghuizen. Op 3 december wordt deze ZorgkaartNederland Top 2019 bekend gemaakt. Ook kans maken? Alle ziekenhuizen en klinieken met meer dan honderd waarderingen en verpleeghuizen met minimaal dertig waarderingen in 2019 doen mee.

Iemand die een ziekenhuis of kliniek waardeert op ZorgkaartNederland moet voor zeven vragen een cijfer geven. Bijvoorbeeld over het nakomen van afspraken, de behandeling of het luisteren naar de patiënt. Ook wordt aan de patiënt gevraagd of de hij de instelling zou aanbevelen aan anderen. Voor verpleeghuizen moet de patiënt zes vragen beantwoorden en aangeven of hij het verpleeghuis aanbeveelt.

Tot november waarderingen verzamelen voor Top 2019

Voor de Top 2019 tellen alle cijfers van de waarderingen in 2019 mee. De berekening is in november. Tot die tijd kunnen ziekenhuizen, klinieken en verpleeghuizen waarderingen verzamelen om in de ZorgkaartNederland Top 2019 te komen. Na de bekendmaking ’s ochtends volgt in de middag een symposium in Amersfoort. Hierin staat ZorgkaartNederland en het gebruiken en inzetten van waarderingen centraal.

De Top 2019 is de opvolger van de Patiëntvriendelijkheidsprijs. Hier ontving één zorgaanbieder per sector een prijs. Bij de Top 2019 ontvangen per sector de tien best gewaardeerde zorgaanbieders een prijs.

Meer dan 720.000 waarderingen online

ZorgkaartNederland is de grootste ervaringssite voor de Nederlandse gezondheidszorg. Hier delen mensen hun ervaringen met de zorg met elkaar. Het aantal mensen dat uitzoekt welke zorgaanbieder het beste bij hen past, groeit gestaag. Na tien jaar trekt de website bijna anderhalf miljoen bezoekers per maand. Er staan meer dan 730.000 waarderingen online.

ZorgkaartNederland is een website van Patiëntenfederatie Nederland. Patiëntenfederatie Nederland vertegenwoordigt ongeveer 200 patiëntenorganisaties. We behartigen de belangen van patiënten/cliënten en verstevigen hun positie in de spreekkamer, de politiek en het zorgstelsel.
Er zijn nog geen reacties. Laat een reactie achter


  • Nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter


Velden met een * zijn verplicht

Partners van ZorgkaartNederland