Naar de navigatie Naar de inhoud

PREM paramedie 3.0 gaat van start

Geplaatst op 4 juni 2020 door - 2322 keer bekeken

Foto PREM paramedie 3.0 gaat van start

Patiëntenfederatie Nederland, KNGF, SKF, PPN en Zorgverzekeraars Nederland werken samen aan een duurzame uitvoering van de PREM paramedische zorg. Uiterlijk 1 juli kunnen instellingen uit de paramedie met een nieuwe vragenlijst aan de slag.

 

Meer inzicht in de ervaringen van patiënten draagt bij aan de kwaliteit van de zorg. Praktijken kunnen de ervaringen van patiënten gebruiken voor kwaliteitsverbetering en benchmarking in het kader van leren en verbeteren. Zorgverzekeraars kunnen de informatie gebruiken voor zorginkoop en voor voorlichting aan hun verzekerden. En patiënten kunnen aan de hand van de ervaringen van anderen een keuze maken voor een passende zorgaanbieder. 

Zorgverzekeraars, zorgaanbieders én patiënten zijn gebaat bij een uniforme manier van meten van die ervaringen. Daarom hebben Patiëntenfederatie Nederland, het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF), de Stichting Keurmerk Fysiotherapie (SKF), het Paramedisch Platform Nederland (PPN) en Zorgverzekeraars Nederland (ZN) voor de paramedische zorg samen gewerkt aan een nieuwe vragenlijst voor de zogenaamde PREM meting, de Patient Reported Experience Measure. 

Het doel van de nieuwe vragenlijst voor de paramedie is het inkorten van de huidige vragenlijst en het uniformeren met onder andere de vragenlijst op ZorgkaartNederland. De nieuwe vragenlijst PREM paramedische zorg 3.0 en bijbehorende werkinstructie is te vinden op www.patientervaringsmetingen.nl.

Zorgaanbieders uit de paramedie kunnen in ons Helpcentrum terecht voor meer informatie over het doorleveren van hun PREM vragenlijsten naar ZorgkaartNederland.Er zijn 2 reacties geplaatst

Redactie ZorgkaartNederland | 11 november 2020

Beste Jurian, jouw vraag is blijkbaar even aan onze aandacht ontsnapt. Sorry daarvoor. Nu alsnog: wat jij zegt klopt. Als de meetbureaus hun data doorleveren aan ZorgkaartNederland dan zijn de PREM en ZorgkaartNederland inderdaad gekoppeld. Houd onze website in de gaten, want er volgt een dezer dagen nog een update met meer informatie. Vriendelijke groeten, team ZorgkaartNederland

Jurian Donders | 11 juni 2020

Bedankt voor dit nieuwsbericht via zorgkaartnederland. Gaat de nieuwe PREM nu ook gekoppeld worden aan zorgkaartnederland? Nu zijn het allemaal losse reacties van patienten en vaak wat minder. Via de PREM zijn het er veel meer een geverifieerde patienten van een praktijk. Ik hoop snel op een postief antwoord, anders hebben we weer 2 systemen naast elkaar.

Met vriendelijke groet,

Jurian Donders
Fysio Donders


Laat een reactie achter

Website banner "Samen beslissen"