PREM paramedie 3.0 gaat van start

Geplaatst op 4 juni 2020 door - 557 keer bekeken

Foto PREM paramedie 3.0 gaat van start

Patiëntenfederatie Nederland, KNGF, SKF, PPN en Zorgverzekeraars Nederland werken samen aan een duurzame uitvoering van de PREM paramedische zorg. Uiterlijk 1 juli kunnen instellingen uit de paramedie met een nieuwe vragenlijst aan de slag.

 

Meer inzicht in de ervaringen van patiënten draagt bij aan de kwaliteit van de zorg. Praktijken kunnen de ervaringen van patiënten gebruiken voor kwaliteitsverbetering en benchmarking in het kader van leren en verbeteren. Zorgverzekeraars kunnen de informatie gebruiken voor zorginkoop en voor voorlichting aan hun verzekerden. En patiënten kunnen aan de hand van de ervaringen van anderen een keuze maken voor een passende zorgaanbieder. 

Zorgverzekeraars, zorgaanbieders én patiënten zijn gebaat bij een uniforme manier van meten van die ervaringen. Daarom hebben Patiëntenfederatie Nederland, het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF), de Stichting Keurmerk Fysiotherapie (SKF), het Paramedisch Platform Nederland (PPN) en Zorgverzekeraars Nederland (ZN) voor de paramedische zorg samen gewerkt aan een nieuwe vragenlijst voor de zogenaamde PREM meting, de Patient Reported Experience Measure. 

Het doel van de nieuwe vragenlijst voor de paramedie is het inkorten van de huidige vragenlijst en het uniformeren met onder andere de vragenlijst op ZorgkaartNederland. De nieuwe vragenlijst PREM paramedische zorg 3.0 en bijbehorende werkinstructie is te vinden op www.patientervaringsmetingen.nl.

De meetbureaus zijn geïnformeerd en zijn nu bezig de vragenlijst door te voeren in hun systemen. Naar verwachting kunnen alle praktijken uit de paramedische zorg uiterlijk 1 juli met de nieuwe PREM paramedische zorg 3.0 gaan werken. 

Voor meer informatie verwijzen we u graag naar het gezamenlijke bericht van de initiatiefnemers:
https://www.kngf.nl/actueel/nieuws/2020/juni/ontwikkelingen-prem-naar-aanleiding-van-bestuurlijke-afspraken-paramedische-zorg.html
Er is 1 reactie geplaatst


  • Jurian Donders | 11 juni 2020

    Bedankt voor dit nieuwsbericht via zorgkaartnederland. Gaat de nieuwe PREM nu ook gekoppeld worden aan zorgkaartnederland? Nu zijn het allemaal losse reacties van patienten en vaak wat minder. Via de PREM zijn het er veel meer een geverifieerde patienten van een praktijk. Ik hoop snel op een postief antwoord, anders hebben we weer 2 systemen naast elkaar.

    Met vriendelijke groet,

    Jurian Donders
    Fysio Donders


Laat een reactie achter


Velden met een * zijn verplicht

Partners van ZorgkaartNederland