Naar de navigatie Naar de inhoud

Reactie op uitzending Kassa

Geplaatst op 25 oktober 2021 door - 1257 keer bekeken

Foto Reactie op uitzending Kassa

Afgelopen zaterdag besteedde het TV-programma Kassa uitgebreid aandacht aan de wachttijden voor de medisch specialistische zorg zoals die sinds kort worden gepubliceerd op ZorgkaartNederland.

Patiëntenfederatie Nederland, eigenaar van ZorgkaartNederland, hecht veel waarde aan het creëren van inzicht in de wachttijden, zodat patiënten wat te kiezen hebben. Daarom is met de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) afgesproken dat zij alle wachttijden van alle Nederlandse ziekenhuizen en klinieken zullen doorleveren aan ZorgkaartNederland.

De NZa heeft met die ziekenhuizen en klinieken afspraken gemaakt over de wijze van aanleveren van de wachttijden. Daar heeft ZorgkaartNederland geen invloed op.
Waar wij wel invloed op hebben, is de wijze waarop de wachttijden inzichtelijk en doorzoekbaar zijn. Daarover zijn en blijven wij in gesprek met de NZa. Het huidige overzicht is een eerste versie en nog volop in ontwikkeling. Signalen van gebruikers worden gebruikt om het overzicht te verbeteren en daarmee de inzichtelijkheid van de wachttijden te vergroten.

Voor meer berichtgeving over de publicatie van de wachttijden, zie https://www.zorgkaartnederland.nl/blog/wachttijden-ziekenhuizen-en-klinieken-overzichtelijk-bij-elkaar

De uitzending van Kassa met daarin de reactie van Dianda Veldman, directeur van Patiëntenfederatie Nederland, kunt u hier terugkijken → https://www.npostart.nl/kassa/23-10-2021/BV_101406864 Er zijn nog geen reacties. Laat een reactie achter

Nog geen reacties geplaatst


Laat een reactie achter