Naar de navigatie Naar de inhoud

"Reviews zijn echt van toenemende waarde."

Geplaatst op 16 juni 2022 door - 1649 keer bekeken

Foto "Reviews zijn echt van toenemende waarde."

December lijkt misschien nog ver weg, maar de eerste voorbereidingen op de ZorgkaartNederland Top 2022 zijn al in volle gang.

Op de eerste dinsdag van december zet ZorgkaartNederland traditiegetrouw de 10 best gewaardeerde zorgorganisaties per sector in het zonnetje. 

Aan de hand van de waarderingen die zijn geplaatst tussen 1 januari en 1 november 2022 wordt uitgerekend welke zorgorganisaties in deze periode het best gewaardeerd werden door patiënten en cliënten. De sectoren die jaar mee dingen naar een plek in de ZorgkaartNederland Top 2022 zijn ziekenhuizen, klinieken, fysiotherapiepraktijken, organisaties in de wijkverpleging en de verpleeghuiszorg.

Vorig jaar vond de uitreiking plaats tijdens een hybride event onder leiding van Anita Witzier dat we uitzonden vanuit de Mariënhof in Amersfoort. De organisatie van de uitreiking van dit jaar, op 6 december, is nog in volle gang, maar zal zeker ook weer online te volgen zijn.

(De tekst gaat verder onder de afbeelding)

Top 2021

Maar voor het zover is eerst een terugblik naar vorig jaar. En dat doen we samen met een aantal zorgorganisaties die de eer hadden om een plek in de Top 2021 te veroveren. We vroegen hen hoe het was het om in de Top 2021 te staan? Wat betekende, en betekent, deze vermelding? En niet onbelangrijk, hebben zij tips voor organisaties die in 2022 een plek in de top willen bemachtigen?

Gezamenlijk gevoel van trots

Vorig jaar deden fysiotherapiepraktijken voor het eerst mee met de ZorgkaartNederland Top. JVDI De Fysioclub was blij met hun plek in de lijst. Directeur Kees Jeurissen vond het “een leuke en mooie waardering voor in eerste instantie de geleverde zorg, de teamprestatie en de prestatie van de totale organisatie.”

Zipper Clinics stond afgelopen jaar voor het tweede jaar op rij in de lijst. Algemeen directeur Floortje Zipper: “Die plek in de top van ZorgkaartNederland betekent dat je weet dat je bij de beste zorgaanbieders van Nederland hoort, wauw! Het geeft een gezamenlijk gevoel van trots: een prestatie die wordt opgemerkt en buitengewoon wordt gewaardeerd!”

Park MC en Parkkliniek, ook een Top 2021-winnaar, bevestigt de positieve impact. Hiëron Marée, directeur Financiën en Strategie, zegt: "[een plek in de Top] is een bevestiging van wat wij terugzien in ons medisch centrum: blije patiënten, en heel positieve feedback. Wij allen zijn hier trots op." 

Naast heel veel positiviteit en bevestiging richting de teams heeft het JVDI De Fysioclub ook positieve reacties van (oud)patiënten, mede- ondernemers en andere betrokkenen opgeleverd. Park MC en Parkkliniek ontving naar aanleiding van hun Top-vermelding een aantal interviewverzoeken, wat weer een vergroting van de naamsbekendheid opleverde.

Voor Zipper Clinics leverde hun vermelding in de ZorgkaartNederland Top 2021 een uitnodiging op van het Boerhaave Medisch Centrum, dat ook in de Top stond. Zij wilden eens als ‘concullega’s’ van gedachten te wisselen over het leveren van plastisch chirurgische zorg in een zelfstandige behandelkliniek. Een leuk en verrassend resultaat!

(De tekst gaat verder onder de afbeelding)

De Zorgkaart Top 2019

Durf te vragen!

Voor zorgorganisaties die dit jaar kans willen maken op een plek in de ZorgkaartNederland Top 2022 hebben de winnaars van vorig jaar ook nog wel een paar tips.

Zo ontvangen patiënten na hun behandeling bij Park MC en Parkkliniek standaard informatie over ZorgkaartNederland. Hiëron Marée, directeur Financiën en Strategie, zegt dat deze uitnodiging voor het schrijven van een waardering benadrukt hoe belangrijk feedback is voor de organisatie. 

Kees Jeurissen, directeur van JVDI De Fysioclub, adviseert organisaties om hun teams te betrekken in het verzamelen van waarderingen. “Durf te vragen of mensen die je hebt behandeld je waardering willen achterlaten op ZorgkaartNederland.”

Bij Zipper Clinics hebben ze dat proces zelfs geautomatiseerd. Iedere patiënt die een behandeling heeft ondergaan, krijgt na een aantal weken een uitnodiging met een link om een review op ZorgkaartNederland te schrijven. Zij zijn niet bang dat daar patiënten tussen zitten met een minder goede ervaring. “Af en toe een ‘slechte’ review is helemaal niet erg. Het toont aan dat ZorgkaartNederland een onafhankelijke beoordelingssite is en bovendien hebben we de mogelijkheid om erop te reageren. We merken dat patiënten steeds vaker ZorgkaartNederland raadplegen in de hoop een betrouwbare zorgaanbieder te vinden. Reviews zijn echt van toenemende waarde.”

 

Wilt u met uw zorgorganisatie ook kans maken op een plek in de ZorgkaartNederland Top? Zorg dan dat u vóór 1 november voldoende waarderingen hebt verzameld!

Per sector kunnen de voorwaarden en de berekening verschillen. Bovendien doen we nog een check op oneigenlijk gebruik voordat we de definitieve Top vaststellen. Alle informatie over de ZorgkaartNederland Top 2022 én de spelregels leest u hier.

We helpen zorgorganisaties graag met het verzamelen van waarderingen. In ons Helpcentrum vindt u diverse tools, zoals posters en visitekaartjes, maar ook widgets die u op uw eigen website kunt plaatsen.

Wilt u net als Zipper Clinics via een geautomatiseerd proces aan de slag met waarderingen voor ZorgkaartNederland? In ons Helpcentrum leggen we uit hoe dat werkt.Er zijn nog geen reacties. Laat een reactie achter

Nog geen reacties geplaatst


Laat een reactie achter

Website banner "Samen beslissen"