Naar de navigatie Naar de inhoud

Uitreiking Top 2023: feest, bubbels en Samen Beslissen

Geplaatst op 14 maart 2024 door - 787 keer bekeken

Foto Uitreiking Top 2023: feest, bubbels en Samen Beslissen

Op 5 maart 2024 is het feest bij 40 zorgorganisaties. Zij krijgen die dag te horen dat zij in de ZorgkaartNederland Top 2023 staan. Dit goede nieuws wordt live gebracht, want collega's van Patiëntenfederatie Nederland rijden het hele land door om de organisaties én de medewerkers in het zonnetje te zetten. Een terugblik op een bruisende dag met bubbels, bitterballen en natuurlijk gesprekken over Samen Beslissen.

Ontwerp zonder titel (2)

Vroeg uit de veren

Top-winnaars zijn door het hele land te vinden. En daarom zijn de collega’s van Patiëntenfederatie Nederland al vóór 06.00u de weg op. Klaar om het land te doorkruisen met auto’s volgeladen met balieborden, bloemen en kadootjes voor de medewerkers. En: klaar voor mooie ontmoetingen en goede gesprekken. 

Sharon vertelt: “Bij TSN Zwolle werden we ontvangen door de directeur, en er was zelfs een verpleegkundige speciaal uit Winterswijk gekomen om de Top in ontvangst te nemen. Ze was al om 6.30 uur in de auto gestapt. TSN is enorm blij met de waardering die ze van hun cliënten krijgen. Samen beslissen is en blijft heel belangrijk voor de hele organisatie, en dat konden we vandaag samen vieren.” 

Groots onthaal

Dit jaar wordt de Top voor het eerst op locatie en dus bij de organisaties zelf gevierd. En dat is een schot in de roos. Op deze manier kunnen meer medewerkers meteen in de feestvreugde delen. En wordt de team-effort meteen beloond.

Voor Top-uitreikers Marjolein en Marita was het onthaal bij Bernhoven echt groots te noemen. “We werden ontvangen in het restaurant waar zeker 100 medewerkers van het ziekenhuis waren. De sfeer was uitgelaten, en de plek in de Top onderstreept voor het team de inzet die zij doen op Samen Beslissen.”

Zelfs de lokale pers was aanwezig om het moment vast te leggen. “Dit was zo uitgelaten, dat het bijna voelde als de intocht van Sinterklaas.”

Een warm welkom in Drachten


Ontwerp zonder titel (3)

De medewerkers van ZuidOostzorg werken op verschillende locaties, maar verzamelen speciaal voor vandaag in Drachten. Er is een mooi en open gesprek over de rol van Samen Beslissen binnen de organisatie. Medewerkers zetten zich volop in om cliënten zoveel mogelijk een thuis-gevoel te geven. Er is bijzondere aandacht voor de vrijwilligers, vaak familieleden van voormalig cliënten die wat terug willen doen van betekenis willen zijn.

Een medewerkster geeft aan dat we niet moeten vergeten dat kleine dingen zo waardevol kunnen zijn. Zo pakt zij vaak mensen bij de handen. Om echt verbinding te maken. Wat een liefdevol gebaar!

Top-plek pakken = sticker plakken

Elke Topper krijgt naast een baliebord, complimentenkaarten en nieuwe koffiebekers een raamsticker voor op de voordeur. Zo zien cliënten en patiënten meteen bij aankomst dat ze met een Topper te maken hebben.

De medewerkers van diëtistenpraktijk Voeding + Advies stonden al met het team te wachten en waren enorm blij met de waardering die ze van hun cliënten krijgen. De raamsticker kreeg meteen een mooie plek naast de deur. 

Ontwerp zonder titel (1)

 

Tijd voor een borrel?

Het is al laat op de middag als het team van Amaliazorg aan de beurt is. Voor de vierde keer op een rij in de Top. Dan mag de vlag uit! Bij Amaliazorg zijn de medewerkers en al het zorgpersoneel heel blij dat het hele team dit moment samen kan vieren. En dat werd uitgebreid gedaan met bubbels, bitterballen  en natuurlijk een mooi nieuw baliebord.
 

Weer op huis aan ...

Marjolein Bosman, manager producten & diensten bij Patiëntenfederatie kijkt terug: “Het was een fantastische dag. Het is voor ons als team ook heel leuk om op deze manier contact te hebben met zoveel verschillende organisaties. Zo zien we live de mensen die al de complimenten uit de waarderingen hebben verdiend.

Wat goed is om te merken is dat Samen Beslissen in de diverse organisaties haast als vanzelfsprekend wordt beschouwd. Dat is terug te zien in de waardering die door patiënten en cliënten op ZorgkaartNederland wordt gegeven. Dat is natuurlijk uiteindelijk wat telt.”

Ontwerp zonder titel (4)

 

Ook aan de slag met Samen Beslissen? Hier kan je meteen aan de slag.  Er zijn nog geen reacties. Laat een reactie achter

Nog geen reacties geplaatst


Laat een reactie achter

Website banner "Samen beslissen"