Wat kan CCUVN voor mij betekenen?

Geplaatst op 28 april 2016 door - 644 keer bekeken

Foto Wat kan CCUVN voor mij betekenen?

De Crohn en Colitis Ulcerosa Vereniging Nederland (CCUVN) is een vereniging voor mensen met een chronische darmziekte, zoals de ziekte van Crohn, colitis ulcerosa, short bowel en andere darmontstekingen. Samen met u streven zij naar meer (h)erkenning en begrip van de aandoening en de gevolgen daarvan.


Wat doet CCUVN?

Als u net de diagnose heeft gekregen of wellicht al langer de ziekte heeft, maar in een andere fase bent gekomen, loopt u ongetwijfeld met vragen die nog niet beantwoord zijn. Waar kunt u die vragen stellen, uw zorgen delen of uw ervaringen kwijt? De CCUVN is er voor u. U kunt bij hen terecht voor betrouwbare en onafhankelijke informatie en voor advies. Ook bieden zij mogelijkheden om uw ervaringen te delen en in contact te komen met anderen.

Wat kunt u van CCUVN verwachten?

1. Informatie
De website geeft u veel betrouwbare informatie over de ziektes, behandeling en het omgaan met de ziektes. Ook vindt u informatie in het kwartaalblad Crohniek, in de digitale nieuwsbrieven en via de social media-kanalen van CCUVN. Tijdens bijeenkomsten hoort u de laatste stand van zaken op medisch gebied.
2. Lotgenotencontact
Vindt u het prettig om in contact te komen met anderen die weten waar u het over heeft? Neem dan deel aan een van de gespreksgroepen, besloten facebookgroepen of bel op werkdagen met een van de medewerkers van de servicelijn (0348 - 42 07 80).
3. Belangenbehartiging
Heeft u problemen met de vergoeding of levering van uw medicijnen? CCUVN zit regelmatig bij zorgverzekeraars, VWS en anderen aan tafel, bijvoorbeeld om te praten over medicijnvergoedingen.
4. Kenniscentrum
CCUVN doet veel onderzoek onder haar achterban en daardoor beschikt zij over veel kennis. Deze informatie wordt ingezet om de zorg, de behandeling en de kwaliteit van mensen met de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa (IBD) te verbeteren.

Word lid van de CCUVN!

En help CCUVN om mensen met IBD te steunen. Voor slechts 33 euro per jaar bent u al lid en ontvangt u: 
• DVD ‘Shit!, de film’ over het leven met een chronische darmziekte;
• Vier keer peer jaar Crohniek vol nieuws en informatie;
• Voor de 50-plusser, kinderen, tieners en jongeren een extra eenmalige uitgave van een Crohniek special;
• Korting op cursussen die de CCUVN aanbiedt;
• Digitale nieuwsbrief;
• Uitnodigingen voor bijeenkomsten voor mensen met de ziekte van Crohn/colitis ulcerosa, zoals informatie- en themabijeenkomsten, gespreksgroepen en IBD-dagen;
• Een stevige stem in zorg en politiek. De CCUVN komt op voor uw belang.

Word lid

 

Meldpunt medicatieproblemen

Ervaart u problemen met de medicatie die u gebruikt voor de ziekte van Crohn of colitis ulcerosa? De CCUVN heeft een meldpunt opengesteld. Laat hen weten wat er speelt, dan kunnen zij actie ondernemen.
Er zijn nog geen reacties. Laat een reactie achter


  • Nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter


Velden met een * zijn verplicht

Partners van ZorgkaartNederland