Wat kan de Endometriose Stichting voor mij betekenen?

Geplaatst op 27 september 2018 door - 284 keer bekeken

Foto Wat kan de Endometriose Stichting voor mij betekenen?

Je hebt net de diagnose gekregen, je pijn is echt en het heeft een naam, endometriose. Wat nu? Je wilt weten waar je aan toe bent. Je zoekt naar antwoorden, naar oplossingen, naar herkenning!

Endometriose kan een behoorlijke impact hebben op je leven. Het is een zoektocht naar een passende behandeling en in de tussentijd lijkt de rest van je leven even stil te staan.

Endometriose? Wij begrijpen je onderbuikgevoel

Bij die zoektocht kunnen wij je helpen. Als Endometriose Stichting begrijpen we je vragen als geen ander, wij hebben dit zelf ook meegemaakt. Je kunt bij ons terecht met vragen, en wij bieden meer dan alleen antwoorden.

Op www.endometriose.nl vind je naast uitgebreide informatie over verschillende onderwerpen ook een zorgwijzer. Door middel van deze zorgwijzer, kun jij een goede keuze voor een specialist maken.

Vragen stellen kun je via onze website: https://endometriose.nl/contact/ik-heb-een-vraag/. Maar je kunt je vragen ook stellen op onze EndoLounge bijeenkomsten (kijk hiervoor in onze agenda)

Uiteraard zijn we ook op social media te vinden met een besloten Facebookgroep, Endometriose vrouwen met elkaar in gesprek, EndoLounge online

Maar we doen nog meer

Het bestuur heeft een aantal standpunten en doelstellingen ingenomen voor de toekomst waaraan hard gewerkt wordt, te weten:

  • Bewustwording van menstruatieproblemen bij (jonge) vrouwen
  • Diagnose van endometriose moet eerder en beter gesteld worden
  • Oprichting van meer endometriose centra waar op multidisciplinaire wijze wordt (samen)gewerkt
  • Meer begrip bij medisch personeel
  • Behandeling van endometriose patiënten gescheiden van kraampatiënten
  • Streven naar verbetering van kennis over endometriose bij huisartsen en bedrijfs- en verzekeringsartsen

Lid worden van de Endometriose Stichting

Om dit allemaal te kunnen blijven doen, kun jij ons helpen. Lid worden kost slechts € 3,50 per maand of € 36,- per jaar. Je ontvangt dan van ons een welkomstpakket met kortingsbon(nen), gratis toegang of korting op bijeenkomsten, 3 x per jaar ons magazine “de buikspreker” en kortingen op ondersteunende therapieën.
Er zijn nog geen reacties. Laat een reactie achter


  • Nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter


Velden met een * zijn verplicht

Partners van ZorgkaartNederland