Naar de navigatie Naar de inhoud

“We behandelen mensen gewoon zoals we zelf graag behandeld willen worden.”

Geplaatst op 12 december 2022 door - 1318 keer bekeken

Foto “We behandelen mensen gewoon zoals we zelf graag behandeld willen worden.”

Het leukste onderdeel van het organiseren van de ZorgkaartNederland Top is de winnende organisaties informeren. Een plek in de Top wordt ervaren als de ultieme waardering van patiënten en cliënten maar ook als een compliment voor het harde werken van medewerkers en vrijwilligers. We zetten vijf veelzeggende reacties op een rij.

1. De grootste waardering die we kunnen krijgen

Het in Noord-Brabant gevestigde Amaliazorg is een woonzorgorganisatie die gespecialiseerd is in zorg voor ouderen met dementie. Zij stonden dit jaar voor de derde keer op rij in de ZorgkaartNederland Top en zijn daar uiteraard ontzettend trots op.

Directeur-bestuurder Han Hendrikse van Amaliazorg geeft aan dat de plek in de Top 2022 vooral een welverdiend compliment is voor alle medewerkers en vrijwilligers die zich samen iedere dag weer inzetten om kleur te geven aan het leven van de bewoners en deelnemers aan de dagactiviteiten.

“Wij hebben de afgelopen jaren hard gewerkt om belevingsgericht werken invulling te geven met onze kernwaarden professionaliteit, aandacht, respect voor elkaar en samenwerking. Dat staat niet alleen op papier, maar voeren we ook met z’n allen uit en dat wordt gezien, gevoeld en gewaardeerd. Bewoners en hun naasten noemen veelal de warme en op de persoon afgestemde aandacht voor bewoners.“

Han Hendrikse vervolgt: "We vinden het geweldig dat we zo goed gewaardeerd worden. Als er verbeterpunten in de waarderingen worden genoemd, dan pakken we die samen op. Want ZorgkaartNederland helpt ons ook om nog betere zorg te leveren.”

2. Eerlijk advies en goede zorg

De sector fysiotherapiepraktijken deed dit jaar voor het tweede jaar op rij mee met de ZorgkaartNederland Top en Fysio Broekhuizen uit Harmelen stond bij beide edities bij de 10 best gewaardeerde fysiotherapeuten op ZorgkaartNederland.

Eigenaar Tamara Tiernagan – Broekhuizen reageert: “Uiteraard zijn wij enorm dankbaar en trots dat wij voor een 2e keer op rij zijn uitgeroepen tot Top 10 Fysiotherapiepraktijk van Nederland. Elke dag opnieuw streven wij naar kwaliteit met een glimlach en oprechte interesse. Met een geweldig team van fysiotherapeuten en praktijkondersteuners bedienen we steeds meer mensen die op zoek zijn naar een eerlijk advies en goede zorg. Want dat is uiteindelijk toch waar het om gaat!

Reacties winnaars
Fysio Broekhuizen stond voor het tweede jaar op rij in de Top 


3. De zorg draait om de cliënt 

De zorgspecialisten van De Broeder kregen tijdens de bekendmaking van de ZorgkaartNederland Top 2022 een bijzondere vermelding. Zij kregen namelijk niet minder dan een 10 als gemiddelde waardering van hun cliënten in de wijkverpleging.

Bert de Jager, verpleegkundige bij De Broeder, reageert namens zijn organisatie: “We zijn enorm verrast en blij dat we voor de tweede keer in ons vrij korte bestaan bij de beste tien organisaties in de wijkverpleging mogen aanschuiven. Een beetje met stomheid geslagen, net als we denken dat het na de eerste keer met een score van 9.6 écht niet beter kan, blijkt ons team, zelfs in deze complexe tijden, zichzelf te kunnen overtreffen."

"We zijn geweldig trots op onze medewerkers die onze visie op thuiszorg met hart en ziel uitdragen en laten zien dat binnen alle regelgeving en beperkingen het toch mogelijk is om de zorg om de cliënt te laten draaien."
 

4. Kleinschalig, vriendelijk en vertrouwd

Het kleinschalige Wilhelmina Ziekenhuis in Assen heeft een stevige plek in de regio, maar ook in de ZorgkaartNederland Top.

Mirjam Mulder, secretaris van de Raad van Bestuur reageert: “Naast de kwalitatief goede zorg waarderen patiënten het kleinschalige, het vriendelijke en vertrouwde karakter van ons ziekenhuis. Met het samenwerkingsverband Samen Zorg Assen werken we met huisartsen, VVT, GGz, thuiszorg en gemeenten samen om de zorg voor onze inwoners zo goed mogelijk in de keten te organiseren. Dat dat zo goed lukt, komt ook terug in de tevredenheid van onze patiënten.

Immers: patiënten zijn vaak maar kort in het ziekenhuis. Dit is maar een klein stukje van hun hele zorgtraject. Als de ervaring van een patiënt in het voor- en achterliggende deel van het zorgtraject niet goed is, ervaart hij zijn ziekenhuisbezoek ook niet als goed.“

Entree Wilhelmina Ziekenhuis Top 2022

  De entree van het Wilhelmina Ziekenhuis is versierd ter ere van hun plek in de Top 2022

5. We schieten geen raketten naar de maan. We behandelen mensen gewoon zoals we zelf graag behandeld willen worden.

De Schiedamse Frankelandgroep is inmiddels een vertrouwd gezicht in de ZorgkaartNederland Top. Zij staan voor het vierde jaar op rij bij de best gewaardeerde verpleeghuizen op ZorgkaartNederland. Ben de Koning, bestuurder, reageert trots en blij. Hij licht toe dat tevreden medewerkers en tevreden klanten de belangrijkste doelen van Frankeland zijn.

“Met dat eerste zit het snor en nu blijkt voor het vierde jaar op rij dat ook onze klanttevredenheid dik in orde is. Ons geheim? Voldoende (gekwalificeerde) medewerkers waarvoor we al het redelijkerwijs mogelijke doen (en het liefst meer) om hun in staat te stellen dagelijks hét verschil te maken voor onze bewoners en overige klanten. En die zien, voelen en ervaren dat.

We schieten geen raketten naar de maan. We behandelen mensen gewoon zoals we zelf graag behandeld willen worden."

ZorgkaartNederland Top 2022 gemist? Hier zie je een overzicht van alle winnaars. Er zijn nog geen reacties. Laat een reactie achter

Nog geen reacties geplaatst


Laat een reactie achter

Website banner "Samen beslissen"