Wijziging vragenset op ZorgkaartNederland

Geplaatst op 18 mei 2018 door - 763 keer bekeken

Foto Wijziging vragenset op ZorgkaartNederland

Patiënten die een waardering geven voor een ziekenhuis of kliniek op ZorgkaartNederland, zien daar sinds kort andere vragen staan. Ook is in mei een proef gestart met geverifieerde waarderingen.

De vragen voor de medisch-specialistische zorg zijn bijgesteld om van ZorgkaartNederland een nog betrouwbaarder keuze-hulpmiddel te maken. De nieuwe vragen zijn gebaseerd op onderzoek naar wat mensen belangrijk vinden om te weten van hun zorgaanbieder. De meeste nieuwe vragen zijn bovendien ontleend aan het erkende CQi en/of PREM MSZ onderzoek, waarmee ziekenhuizen op dit moment de ervaringen van patiënten kunnen meten.

De nieuwe vragen richten zich nu alleen op zaken die door zorgaanbieders verbeterd kunnen worden. Vragen waar zorgverleners zelf minder invloed op uit kunnen oefenen (zoals tevredenheid over accommodatie) zijn er uitgehaald. Voor de proef zijn achtergrondvragen toegevoegd. Als de proef uitwijst dat de achtergrondvragen geen relevante informatie opleveren, verdwijnen deze na de proef. De vragen voor andere sectoren zijn niet gewijzigd.

Ook is in mei een proef gestart met geverifieerde waarderingen. Deze proef wordt uitgevoerd bij drie ziekenhuizen en één kliniek. Hun patiënten krijgen een automatische e-mail met een uitnodiging naar het waarderingsformulier van ZorgkaartNederland. De waarderingen worden op ZorgkaartNederland getoond als 'geverifieerd'. Deze methode zorgt niet alleen voor meer waarderingen, maar ook weten we zeker dat degene die een waardering achterlaat, patiënt is geweest in het ziekenhuis. Dit is een extra impuls om de betrouwbaarheid van ZorgkaartNederland verder te verhogen.
Er zijn nog geen reacties. Laat een reactie achter


  • Nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter


Velden met een * zijn verplicht

Partners van ZorgkaartNederland