Naar de navigatie Naar de inhoud

Zelf geverifieerd meten met een beheerpakket van ZorgkaartNederland

Geplaatst op 26 oktober 2022 door - 589 keer bekeken

Foto Zelf geverifieerd meten met een beheerpakket van ZorgkaartNederland

Pakketbeheerders kunnen vanaf vandaag ook zelf aan de slag met het verzamelen van geverifieerde waarderingen. Met deze ontwikkeling gaat een lang gekoesterde wens van zorgaanbieders in vervulling. Zoveel mogelijk zorgprofessionals krijgen zo de kans om geverifieerde waarderingen te verzamelen.

Bij steeds meer waarderingen op ZorgkaartNederland staat een groen vinkje: dat betekent dat dit ‘geverifieerde waarderingen’ zijn. Ze zijn geschreven door patiënten en cliënten die tijdens of na het zorgtraject door hun zorgaanbieder zijn uitgenodigd om een waardering te schrijven. We noemen dit 'geverifieerd meten'. 
 

Wat levert geverifieerd meten je op?

Geverifieerd meten zorgt voor een betrouwbaar beeld van de zorgkwaliteit van jouw organisatie. Elke zorgprofessional kan met de op deze manier verzamelde waarderingen direct aan de slag met het optimaliseren van de dienstverlening. 

De voordelen op een rijtje: 

  • Je creëert een continue stroom waarderingen, waardoor het aantal waarderingen voor jouw instelling snel toeneemt. Hoe meer waarderingen, hoe betrouwbaarder het beeld van de zorgkwaliteit.
  • Je bouwt een rijke bron met verhalen op die kunnen helpen om de dienstverlening te verbeteren. Je kunt dit ook gebruiken voor je eigen marketing en communicatie. Wil je bijvoorbeeld aan de slag met storytelling? De data van geverifieerd meten helpt je op weg.
  • Jouw organisatie is beter zichtbaar in de zorgzoekers van zorgverzekeraars en zorgkantoren, want ook zij gebruiken de waarderingen op ZorgkaartNederland om de patiëntervaringen te tonen.
  • Tenslotte dragen geverifieerde waarderingen ook bij aan de betrouwbaarheid van ZorgkaartNederland als kwaliteitsinstrument voor zorgaanbieders maar ook als keuzeplatform voor zorgzoekers. Dubbele winst dus.

(de tekst gaat verder onder de afbeelding) vinkje

Waarom zelf aan de slag met geverifieerd meten?

Zelf actief je cliënten uitnodigen om een (geverifieerde) waardering te schrijven, is een laagdrempelige manier om aan de slag te gaan met kwaliteitsverbetering in de zorg. 

De pluspunten:

  • je houdt het proces in eigen hand door de methode te kiezen die het beste bij jouw cliënten en jouw proces past
  • je bespaart kosten
  • direct inzicht in betrouwbare feedback van je cliënten
  • een betrouwbare, snelle en veilige manier van het meten van jouw zorgkwaliteit
  • snel inzicht en resultaat

Hoe werkt zelf geverifieerd meten?

Er zijn verschillende manieren om geverifieerde waarderingen te verzamelen. Het hangt van je eigen situatie en wensen af welke methode jou en je cliënten het beste past. Hieronder leggen we de drie methoden kort uit:     

1. Via print uitnodigen met een unieke code

Via de persoonlijke beheeromgeving van je ZorgkaartNederland-pakket maak je met één druk op de knop een serie unieke codes aan. Deze kun je downloaden als .csv bestand.
Deze codes kun je op een visitekaartje, flyer of ander promomateriaal plaatsen. Patiënten en cliënten vullen hun unieke code in op ZorgkaartNederland waar zij vervolgens een waardering kunnen schrijven. Die waardering krijgt vervolgens een groen vinkje mee.

2. Digitaal uitnodigen met een unieke link

Via de persoonlijke beheeromgeving van je ZorgkaartNederland pakket maak je makkelijk een unieke link aan die je zelf via e-mail, patiëntportaal of ander digitaal kanaal aan je patiënten stuurt. Je kunt zo'n link ook koppelen aan een QR-code.
Via deze veilige link naar ZorgkaartNederland kunnen patiënten en cliënten meteen hun waardering schrijven, waar een groen vinkje bij komt te staan.

3. Automatische koppeling

Via de persoonlijke beheeromgeving van jouw ZorgkaartNederland pakket vraag je de informatie rondom de zogenaamde API-koppeling aan. Daarmee kun je geverifieerde links integreren in je eigen applicatie of e-mailsysteem. Zo stuur je patiënten tijdens of na de zorg automatisch een bericht met een uitnodiging om een waardering voor je te schrijven op ZorgkaartNederland. Waarderingen die via deze koppeling worden geplaatst, krijgen een mooi groen vinkje mee.

Een samenwerking met meetbureau of EPC/ECD blijft natuurlijk een goede optie wanneer je als organisatie ontzorgd wilt worden en/of wanneer je behoefte hebt aan maatwerk of aanvullende diensten zoals uitgebreide rapportages. Ook kan een meetbureau je helpen met het meten van PREMs.

Vinkjes voor zorgaanbieders

Een andere belangrijke verandering is dat als jouw zorginstelling geverifieerde waarderingen heeft, je ook een groen vinkje bij jullie instellingsnaam krijgt. Ook bij een eventuele bovenliggende organisatie wordt dan het groene vinkje getoond. Daarmee kun je je extra profileren bij patiënten die op zoek zijn naar passende zorg. 
Aanvullend introduceren we op de zoekpagina's voor patiënten een nieuw filter dat zij kunnen gebruiken als ze alleen (zorgaanbieders met) geverifieerde waarderingen willen zien. 

Aan de slag

Geverifieerd meten kan met beheerpakket van ZorgkaartNederland. In de persoonlijke beheeromgeving vindt je een uitgebreide handleiding van de meetmethodes. Zo kan je direct aan de slag. 

Nog geen beheerpakket? Geen probleem, dat is in een paar klikken geregeld. Check onze speciale pakketpagina voor alle mogelijkheden.

Meer informatie?
Lees verder in ons Helpcentrum of neem contact op via meten@patientenfederatie.nl 

 Er is 1 reactie geplaatst

Floortje | 16 november 2022

De link naar EPD werkt niet!

Reactie van Redactie ZorgkaartNederland

Hallo Floortje, de link werkt hier goed. Bij jou inmiddels ook weer?

Laat een reactie achter