Naar de navigatie Naar de inhoud

ZorgkaartNederland en Vektis bundelen krachten

Geplaatst op 27 juni 2019 door - 1492 keer bekeken

ZorgkaartNederland en het AGB-register van Vektis gaan samenwerken. Doel is het tot stand brengen van een koppeling tussen beide partijen. ZorgkaartNederland is de grootste ervaringssite voor de Nederlandse gezondheidszorg en het AGB-register is het identificerende register in de zorg. Deze koppeling biedt voordelen voor zowel zorgaanbieders als voor consumenten die op zoek zijn naar een zorgaanbieder.

Voor zorgaanbieders draagt het koppelen van ZorgkaartNederland met het AGB-register bij aan het verminderen van de administratieve lasten. Het is voor zorgaanbieders straks voldoende om hun (praktijk)gegevens actueel te houden op één plek, namelijk in het AGB-register. De informatie wordt dan gebruikt door ZorgkaartNederland en getoond op www.zorgkaartnederland.nl. Zo zorgen we er samen voor dat ZorgkaartNederland altijd over een volledig en actueel overzicht van zorgaanbieders beschikt, zonder de administratieve lasten te vergroten voor zorgaanbieders.

Het koppelen van ZorgkaartNederland met het AGB-register zorgt er daarnaast voor dat het overzicht van zorgaanbieders op ZorgkaartNederland completer wordt, en van hogere kwaliteit. Zo krijgt de consument een nog beter beeld van alle zorgaanbieders waaruit gekozen kan worden, met bijbehorende waarderingen.

Alleen openbare informatie

ZorgkaartNederland toont alleen openbare informatie van de zorgaanbieder, die relevant is voor de patiënt, zoals een vestigingsnaam en een bezoekadres.

AGB-register unieke bron

Marcel de Rouw, productmanager AGB-register bij Vektis: “De samenwerking tussen ZorgkaartNederland en het AGB-register bevestigt dat het AGB-register dé bron van informatie voor de gehele zorgsector is. Met de AGB-code als unieke identificerende sleutel, die door alle partijen in de zorg en in bijna alle zorgprocessen in de zorg wordt gebruikt. Het is een goede ontwikkeling dat nu ook bij de klantwaardering in de zorg gebruik wordt gemaakt van het AGB-register als bron.”

ZorgkaartNederland

ZorgkaartNederland vindt het belangrijk dat de informatie op haar website actueel en volledig is. Daarom is een koppeling met het AGB-register een logische stap. Deze samenwerking vergroot de datakwaliteit van ZorgkaartNederland en verbetert daarmee de keuzemogelijkheden voor mensen die zorg zoeken.  Er zijn 2 reacties geplaatst

ZorgkaartNederland | 22 juli 2019

Beste mevrouw Klop,

Bedankt voor uw bericht. Het is goed om te weten dat wij geen commerciële website zijn. ZorgkaartNederland is een product van Patiëntfederatie Nederland. Wij vermelden informatie op de website, die ook al via Vektis (agbcode.nl) openbaar beschikbaar is. Zoals de naam en het adres van een vestiging. De AGB-code gebruiken wij om een zogenoemde match te maken, maar presenteren wij op dit moment niet op ZorgkaartNederland. De in het artikel beschreven koppeling gaat alleen nog maar over vestigingen, en niet over zorgverleners.

Zorgverzekeraars willen graag meer waarderingen en stimuleren aanbieders om meer waarderingen te verzamelen. Wij werken in een aantal sectoren zoals de wijkverpleging en de medisch specialistische zorg samen om het aantal waarderingen te vergroten.

Met vriendelijke groet,
ZorgkaartNederland

jeannette klop | 4 juli 2019

Hoe is de privacy van de zorgaanbieder geregeld? Vermelden naam en AGB code op een commerciele site, mag dat wel?
En wat gaat de invloed worden van de scores op de contracten met zorgaanbieders/praktijken?
graag uw reactie en tips.


Laat een reactie achter