ZorgkaartNederland gaat 30.000 waarderingen ophalen in de verpleeghuiszorg

Geplaatst op 1 juli 2019 door - 732 keer bekeken

Met een nieuw project gaat ZorgkaartNederland in anderhalf jaar tijd 30.000 waarderingen in de verpleeghuizen ophalen. Deze komen te staan op ZorgkaartNederland, de website die mensen helpt om de zorg te kiezen die het beste bij hen past. Het project start vandaag, in aanwezigheid van minister De Jonge, tijdens het congres Waardigheid en Trots.

Veel verpleeghuizen zijn al bezig om ervaringen van hun cliënten in kaart te brengen. Hierover zijn in het Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg afspraken gemaakt. Met de uitkomsten kunnen instellingen hun kwaliteit van zorg verbeteren. Op welke manier zij ervaringen verzamelen, mogen ze zelf weten. ZorgkaartNederland biedt hiervoor verschillende mogelijkheden.

 

Interview- en belteams

De afgelopen jaren hebben ruim 70.000 bewoners van verpleeg- en verzorgingshuizen hun ervaring gedeeld op ZorgkaartNederland. Daarvoor zijn bewoners telefonisch of persoonlijk benaderd door interview- en belteams. Ook de komende jaren gaan deze teams weer op pad. ZorgkaartNederland start vanaf 1 juli de actie 1+1 gratis voor 250 bel- en 50 interviewteams in de verpleeghuiszorg. Wees er snel bij, want vol is vol.

 

Keuzehulp

Kiezen voor een verpleeg- of verzorgingshuis is niet altijd gemakkelijk. De ervaringen van andere mensen kunnen helpen om een beeld te krijgen van de instelling. Hoe meer ervaringen online staan, hoe completer het beeld. Daarnaast werkt ZorgkaartNederland aan een keuzehulp. Dat is een online checklist die mensen kunnen invullen als ze zich afvragen in welk ‘huis’ zij of hun naaste het beste thuis is. De keuzehulp is eind van het jaar beschikbaar.

 

Lees ook:

https://www.zorgkaartnederland.nl/feiten-en-cijfers/bewoners-waarderen-verpleeghuiszorg-iets-beter
Er zijn nog geen reacties. Laat een reactie achter


  • Nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter


Velden met een * zijn verplicht

Partners van ZorgkaartNederland