Naar de navigatie Naar de inhoud

ZorgkaartNederland kijkt terug op geslaagd online Top2020

Geplaatst op 2 december 2020 door - 994 keer bekeken

Foto ZorgkaartNederland kijkt terug op geslaagd online Top2020

Op dinsdag 1 december 2020 maakte ZorgkaartNederland de Top 2020 bekend: een selectie van de best gewaardeerde zorginstellingen van 2020.

Tijdens een feestelijke én verdiepende online uitzending maakte ZorgkaartNederland bekend welke 10 zorgorganisaties in 2020 per zorgsector de meeste waarderingen verzamelden. De jaarlijkse uitreiking van ZorgkaartNederland-top is bedoeld om te vieren wat er goed gaat in de zorg en om de zorg een prikkel te geven voor kwaliteitsverbetering met behulp van patiëntervaringen.

Die kwaliteitsverbetering hebben de best gewaardeerde klinieken zoals HartKliniek hoog in het vaandel. Raad van Bestuurs-lid Willem Baars “Als groeiende organisatie hechten wij veel waarde aan de ervaringen van patiënten zodat wij de kwaliteit van ons zorgaanbod op een hoog niveau kunnen houden. Het is dan ook erg mooi dat we met deze notering waardering krijgen van onze patiënten”.

De beste gewaardeerde zorginstellingen van 2020

De veertig best gewaardeerde zorginstellingen zijn blij over het nieuws dat ze in de Top2020 staan. Ze laten in hun reacties nogmaals zien dat ze begrijpen waar het op ZorgkaartNederland om draait: de patiënten en cliënten.

Medisch Spectrum Twente: “De ervaringsverhalen laten zien welke impact een klacht, behandeling of opname heeft op hun leven. Die verhalen kunnen belangrijk zijn voor mensen met dezelfde klachten.”

(Het verhaal gaat onder de foto verder)

Han Hendrikse

Ook Amaliazorg laat zien dat waarderingen er wat hen betreft zijn voor kwaliteit voor de cliënt. Directeur-bestuurder Han Hendrikse: “We blijven natuurlijk aandacht houden voor het verbeteren van de kwaliteit. Maar nu gaan we eerst even genieten van deze mooie waardering”.

Inhoudelijk programma

Ruim tweehonderd toeschouwers zagen online welke 10 zorginstellingen per sector in 2020 de hoogste waarderingen op ZorgkaartNederland oogstten. Tussendoor werden ze getrakteerd op ‘keynotes’ van experts op het gebied van cliëntervaringen.

Zo vertelde huisarts Bart Timmers over wat corona betekende voor de eerstelijnszorg en gaf onderzoekster Carolin Sehlbach een toelichting op haar onderzoek naar de rol van patiënten in het levenslang leren van artsen. Titia Lekkerkerk en Dianda Veldman, beiden van Patiëntenfederatie Nederland, gaven inzage in ZorgkaartNederland, over het nu én de toekomst.

(Het verhaal gaat onder de foto verder)

Dagvoorzitter Martijn en Dianda Veldman

Een bijzonder jaar

Werd vorig jaar nog een 10-jarig jubileum gevierd, ook dit jaar was de bekendmaking van de best gewaardeerde organisaties bijzonder. Uiteraard stond de Top 2020 in het teken van de enorme prestaties die mensen in de zorg dit jaar leveren. Dit jaar zette ZorgkaartNederland een tv-productiebedrijf in om iedereen via een online uitzending te informeren over de lijst best gewaardeerden.

Dit jaar was ook bijzonder omdat de wijkverpleging als vierde zorgsector aan het evenement is toegevoegd, naast klinieken, ziekenhuizen en verpleeghuizen. Eén van die organisaties uit die sector wijkverpleging is Pieter van Foreest. Directeur divisie thuis Jeanette van Laarhoven is “enorm blij” met deze erkenning. “De collega’s zetten zich dagelijks vol enthousiasme, passie en betrokkenheid in voor de cliënten, ook in deze coronatijd, en dat zien we terug in de waarderingen.”

Dianda Veldman, directeur van Patiëntenfederatie Nederland, zei aan het eind van de uitzending dat in 2021 opnieuw zal worden gekeken welke extra sectoren in aanmerking komen voor de ZorgkaartNederland Top 2021.

Wij feliciteren de best gewaardeerde organisaties hierbij nogmaals van harte met hun prestaties. We willen alle patiënten en cliënten bovendien hartelijk danken voor het vertrouwen dat zij in ons platform schenken, op zijn minst genoeg om hun diep persoonlijke ervaringen erop te willen delen. Wij denken hier absoluut niet lichtzinnig over. Dank u wel.

De lijst met beste gewaardeerde instellingen vindt u in dit bericht >

U kunt de uitzending van de Top 2020 hier terugkijken >Er zijn nog geen reacties. Laat een reactie achter

Nog geen reacties geplaatst


Laat een reactie achter

Website banner "Samen beslissen"