Naar de navigatie Naar de inhoud

Fysiotherapiepraktijk

24-05-2022
Redactie ZorgkaartNederland

Hulp bij kiezen: fysiotherapiepraktijk

Het team van ZorgkaartNederland, initiatief van Patiëntenfederatie Nederland, helpt je met het kiezen van de best passende zorgaanbieder.

Hoe werkt dat?

Heel gemakkelijk: op onze site staat een overzichtelijke lijst van fysiotherapiepraktijken die je kan filteren en sorteren. Zo maak je snel een selectie van zorgaanbieders die aansluiten bij jouw wensen.

Veel mensen gaan regelmatig naar de fysio, zeker nu een verwijzing van de huisarts niet meer nodig is. Bovendien kan je bij een fysiotherapeut terecht met veel verschillende soorten klachten. Denk bijvoorbeeld aan pijn in gewrichten, krachtsvermindering veroorzaakt door een aandoening, ademhalingsproblemen, en allerlei soorten bewegingsbeperkingen.

Waar kan je op letten als je op zoek gaat naar een praktijk? Hieronder staan een aantal handige vragen om rekening mee te houden.

Wat is de beste fysiotherapiepraktijk voor mij?

In de zoektocht naar een fysiotherapiepraktijk komt er veel informatie op je af. Het is goed om te weten dat er echt iets te kiezen valt. Bovendien is deze keuze heel persoonlijk, en natuurlijk ook afhankelijk van de klacht die je hebt. Wat voor de een goed werkt, is voor de ander misschien minder passend.

Onderstaande vragen helpen je om uit te vinden wat jij belangrijk vindt. Zo wordt kiezen makkelijker.

 • Voor welk soort klachten kan je terecht bij de praktijk?
 • Biedt de praktijk het specialisme waar je naar zoekt? Denk bijvoorbeeld aan een bekkenfysiotherapeut, een oedeemfysio of iemand die gespecialiseerd is in fitheid bij kanker.
 • Wat zijn ervaringen van andere patiënten?
 • Heb je inspraak in de behandeling, en het is mogelijk om samen met de behandelaar te kijken naar wat de beste aanpak is?
 • Wordt je behandeld door een vaste therapeut, of wisselt dat?
 • Kan je aangeven of je liever door een vrouw of een man wordt behandeld?
 • Wat zijn de openingstijden van de praktijk? Kan je ook in de avonduren of in het weekend terecht?
 • Hoe is de telefonische en digitale bereikbaarheid?
 • Is de praktijk goed toegankelijk?
 • Heeft de praktijk zelf voldoende ruimte om te kunnen oefenen?
 • Kan je snel terecht voor een afspraak, of is er een wachttijd?

 

Wat kost het?

Of je de behandelingen zelf moet betalen of dat dit (deels) door de verzekering wordt vergoed is van verschillende dingen afhankelijk. Bijvoorbeeld of je aanvullend verzekerd bent, of dat de behandelaar een contract heeft met jouw zorgverzekeraar. 

Voordat je een afspraak maakt is het belangrijk om na te gaan hoe je verzekerd bent. Wat moet je zelf betalen, en wat wordt vergoed? Er zijn geen vaste prijzen voor fysiotherapie, maar een reguliere behandeling kost ongeveer €35. Het kan zijn dat een specialistische behandeling duurder is.

Wist je dat fysiotherapie een van de meeste gekozen aanvullende verzekeringen is? Het loont om te onderzoeken of een aanvullende verzekering handig is voor jouw situatie.
 

Hoe kom ik erachter wat de ervaring van anderen is?

Op ZorgkaartNederland lees je betrouwbare en onafhankelijke beoordelingen van ervaringsdeskundigen. De schrijvers hebben een review geschreven over de zorg die ze ontvangen hebben bij een praktijk. Zo helpen we elkaar met kiezen.

Tip

Het is belangrijk dat je je prettig voelt in de praktijk. Het staat je altijd vrij om te stoppen met de behandeling.

Aan de slag

Meteen aan de slag met het zoeken naar een fysiotherapiepraktijk? Bekijk dan hier een handig overzicht:

Alle fysiotherapiepraktijken


Er zijn nog geen reacties. Laat een reactie achter

Nog geen reacties geplaatst


Laat een reactie achter

Hulp bij kiezen

Filter en sorteer alle zorgaanbieders

Maak een keuze voor een zorgaanbieder door de hele lijst te filteren en sorteren.

Bekijk alle zorgaanbieders