Ontdek ZorgkaartNederland
Hoe komt het cijfer tot stand?
ZorgkaartNederland toont een cijfer bij de waardering, bij de locatie, bij een specifiek dienstverband en ook soms bij de organisatie en bij het zorgverlenersprofiel. Een veel gestelde vraag is: maar hoe worden die cijfers dan berekend?
Cijfer van de waardering
Dit cijfer is gebaseerd op 6 tot 8 vragen. Deze vragen kunnen per organisatietype verschillen. Er moeten minimaal 4 cijfers ingevuld zijn om een waardering te kunnen insturen.
Het cijfer in een waardeerformulier wordt berekend door het gemiddelde te berekenen van alle gegeven cijfers.
Cijfer van dienstverbanden en zorgverleners
Een dienstverband is een zorgverlener bij een specifieke locatie. Een zorgverlener die bij 3 verschillende locaties werkt, kan voor elke locatie dus waarderingen (en een cijfer) krijgen.
Voor de berekening van een dienstverband worden alle cijfers voor de zorgverlener die bij de desbetreffende locatie worden geplaats, het gemiddelde getoond.
Zorgverleners hebben ook een zorgverlenersprofiel. Op dit profiel wordt het gemiddelde berekend van alle actieve dienstverbanden. Actieve dienstverbanden betekent dat de zorgverlener daar nu nog werkt. Ook wordt het cijfer getoond van inactieve dienstverbanden. Een zorgverlener heeft hier eerder gewerkt en mogelijk zijn er toen ook waarderingen geplaatst. Inactieve dienstverbanden van organisaties die niet meer bestaan, worden niet getoond.
Cijfer van de locatie en organisatie
Het cijfer bij een locatie wordt berekend door het gemiddelde te tonen van alle waarderingen die worden gegeven bij die locatie. Voor de locaties worden de cijfers van de dienstverbanden dus niet opgeteld bij de locatie. Soms heeft een locatie ook nog een organisatiepagina. Op deze pagina wordt het gemiddelde cijfer weergegeven van alle locaties die onder de organisatie vallen. Een organisatie kan niet apart gewaardeerd worden.
Tot wanneer wordt het cijfer van een waardering meegenomen in het gemiddelde?
Een cijfer telt tot 4 jaar terug mee voor het gemiddelde cijfer. Per maand wordt een nieuwe berekening gemaakt. Is een waardering dus 4 jaar en 1 maand oud? Dan telt deze niet meer mee in het gemiddelde cijfer. De waardering zelf blijft wel staan op ZorgkaartNederland en is dus nog wel te lezen.
ZorgkaartNederland duidt dit aan door te zeggen dat de waardering ‘gearchiveerd is’. Dit geldt voor zowel de dienstverbanden en zorgverlenersprofielen, alsmede de locaties en organisaties. Op deze manier proberen we het beeld representatief en relevant te houden.
Tonen van het cijfer op ZorgkaartNederland
Uit onderzoek is gebleken dat bij 9 waarderingen voor individuele zorgverleners en 30 waarderingen voor zorginstellingen de waarderingen op ZorgkaartNederland een betrouwbaar beeld geven van de zorg die een zorgverlener of zorginstelling verleent.
Daarom is besloten dit ook te tonen op ZorgkaartNederland. Bij minder dan 9 respectievelijk 30 waarderingen heeft het cijfer op ZorgkaartNederland een vagere, lichtgrijze kleur. Ook staat onder het cijfer aangegeven dat de zorgaanbieder nog niet voldoende waarderingen heeft ontvangen. wordt tevens in een ‘mouse-over’ (toelichtende tekst) getoond in de lijst met zoekresultaten. Als er minimaal 9 of 30 waarderingen zijn geplaatst binnen 4 jaar (zie hierboven), dan wordt het cijfer donkerblauw. Ook heeft het behalen van dit betrouwbare beeld, invloed op de sortering.
Vragen of advies?
Het ZorgkaartNederland team helpt u graag verder. Waarover heeft u een vraag?
Pakket aanvragen
Bekijk de opties. Vragen? Onze adviseurs helpen u graag.
Mijn vermelding
De databank beheert de vermelding van zorgaanbieders. Zij kunnen u helpen bij wijzigingen.
U kunt zelf een locatie toevoegen.
Mijn waarderingen
Ons redactieteam controleert of de waarderingen voldoen aan onze gedragsregels. Ook helpen zij u met uw vragen, opmerkingen en suggesties.
Op de hoogte blijven?
Wilt u net als ruim 4000 andere zorgaanbieders maandelijks geïnformeerd worden over de laatste ontwikkelingen en evenementen? Analyses, tips & tricks en ervaringsverhalen van andere gebruikers rechtstreeks in uw mailbox? Schrijf u dan nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief Op de Kaart.
Meer artikelen over "De waarderingen en het waardeerformulier":

Hoe zijn de vragen tot stand gekomen?
Per sector zijn de vragen op een andere manier tot stand gekomen.
Link naar artikel
Hoe werkt de sortering op ZorgkaartNederland?
Bezoekers kunnen zelf organisaties op een andere manier sorteren.
Link naar artikel