Naar de navigatie Naar de inhoud
Helpcentrum Helpcentrum

Ontdek ZorgkaartNederland

Hoe werkt de sortering op ZorgkaartNederland?

Op de overzichtspagina van ZorgkaartNederland staan vaak veel zorgorganisaties en zorgverleners. Deze staan op een standaard volgorde weergegeven. Je kunt dit overzicht op verschillende manieren sorteren.

Afbeelding 1 bij Hoe werkt ranking


Betrouwbaarheid

Dit overzicht staat standaard op ‘relevantie’ geordend. Dit betekent dat er eerst gekeken wordt naar de betrouwbaarheid.

Uit onderzoek is gebleken dat bij 9 waarderingen voor individuele zorgverleners en 30 waarderingen voor zorginstellingen de waarderingen op ZorgkaartNederland een betrouwbaar beeld geven van de zorg die een zorgverlener of zorginstelling verleent.

Zorgaanbieders die hieraan voldoen staan boven de zorgaanbieders die hier niet aan voldoen. Een zorgaanbieder met een betrouwbaar beeld heeft immers meer waarde voor een patiënt/ cliënt dan een zorgaanbieder met maar één waardering.

Hoogte van het cijfer en aantal waarderingen

Daarna wordt gesorteerd op hoogste cijfer en tot slot op meeste waarderingen. Een organisatie met 31 waarderingen en een 9.8 staat dus boven een organisatie met 5000 waarderingen met een 9.7, omdat aan het betrouwbaarheidscriterium is voldaan. Zijn er 2 organisaties met meer dan 30 waarderingen die allebei een 7.8 scoren, dan staat degene met de meeste waarderingen bovenaan.

Heeft een organisatie hetzelfde cijfer en hetzelfde aantal waarderingen? Dan staan de resultaten op alfabetische volgorde.

Als er niet voldaan wordt aan het betrouwbaarheidsinterval, dan wordt eerst gekeken naar de hoogte van het cijfer, dan het aantal waarderingen en tot slot weer naar de naam van de zorgaanbieder (alfabet).

Volgorde

De volgorde van de standaard ranking ‘relevantie’ is dus:
Betrouwbaar beeld - hoogste cijfer- meeste waarderingen- naam, nog geen betrouwbaar beeld, hoogste cijfer, meeste waarderingen-naam.

Een bezoeker kan zelf de ranking aanpassen. Er kan naast relevantie gekozen worden uit:

  • naam (van a-z of van z-a)
  • cijfer (hoog-laag en laag-hoog)
  • aantal waarderingen (hoog-laag en laag-hoog

Het is ook mogelijk om een selectie te maken door de filters te gebruiken. Bijvoorbeeld door te filteren op plaats of aandoening. In dat geval worden alleen de resultaten getoond die voldoen aan je selectie.

Waarderingen op de profielpagina van de zorgaanbieder

Op de pagina van de zorgaanbieder staan ook waarderingen. Deze waarderingen worden op basis van inzenddatum geplaatst. De meest recente waardering staat dus bovenaan. Het kan voorkomen dat er meer waarderingen bij een zorgaanbieder staan, dan bij het cijfer wordt aangegeven. Dat komt omdat oude waarderingen niet meer meetellen voor de berekening van het cijfer.

De zoekresultaten worden niet beïnvloed door zorgverleners

Een standaard vermelding op ZorgkaartNederland is gratis voor zorgverleners.

Sommige zorgverleners hebben een uitgebreider pakket met meer mogelijkheden zoals uploaden van een logo of het downloaden van een overzicht van waarderingen. Aan deze services in het uitgebreide pakket zijn kosten verbonden.

Het soort profiel van de zorgverlener heeft geen invloed op de sortering en de zoekresultaten. Een zorgprofessional met een betaald profiel komt dus niet hoger in de zoekresultaten.

Vragen of advies?

Het ZorgkaartNederland team helpt u graag verder. Waarover heeft u een vraag?

Pakket aanvragen

Bekijk de opties. Vragen? Onze adviseurs helpen u graag.

Mijn vermelding

De databank beheert de vermelding van zorgaanbieders. Zij kunnen u helpen bij wijzigingen.

U kunt zelf een locatie toevoegen

Mijn waarderingen

Ons redactieteam controleert of de waarderingen voldoen aan onze gedragsregels. Ook helpen zij u met uw vragen, opmerkingen en suggesties.

Meer artikelen over "De waarderingen en het waardeerformulier":

Hoe zijn de vragen tot stand gekomen?

Hoe zijn de vragen tot stand gekomen?

Per sector zijn de vragen op een andere manier tot stand gekomen.

Link naar artikel
Hoe komt het cijfer tot stand?

Hoe komt het cijfer tot stand?

Het cijfer is het gemiddelde van alle gegeven cijfers.

Link naar artikel
Alles over "De waarderingen en het waardeerformulier"