Naar de navigatie Naar de inhoud
Helpcentrum Helpcentrum

Ontdek ZorgkaartNederland

Wat is geverifieerd meten en hoe werkt het?

Bij steeds meer waarderingen op ZorgkaartNederland is een groen vinkje te zien. Dat betekent dat dit ‘geverifieerde waarderingen’ zijn. Van deze waarderingen weten we zeker dat de inzender zorg heeft gekregen bij de betreffende aanbieder. Zo maken we ZorgkaartNederland steeds betrouwbaarder.

Het basisidee van geverifieerde waarderingen is dat de zorgaanbieder op regelmatige basis zijn patiënten uitnodigt om een waardering achter te laten op ZorgkaartNederland. Zo zorgt u voor een continue stroom waarderingen, waardoor het aantal waarderingen en de betrouwbaarheid van het gemiddelde snel stijgt. Ook bouwt u zo een rijke bron met verhalen op die kunnen helpen om uw zorg te verbeteren.

Er zijn veel verschillende manieren om geverifieerde waarderingen te verzamelen. Het hangt van uw eigen situatie en wensen af welke methode het beste bij uw organisatie past. Dat kan bijvoorbeeld door uw patiënten een mail te sturen met een geverifieerde link naar het waarderingsformulier op ZorgkaartNederland of door uw patiëntervaringsmeting door uw meetbureau bij ZorgkaartNederland aan te laten leveren. U kunt ook een bel- of interviewteam inschakelen dat uw patiënten of cliënten helpt door hun waardering op te tekenen in een (telefonisch) interview. Een ruime selectie aan meetbureaus en softwareleveranciers biedt een of meer van deze mogelijkheden inmiddels aan.

In de wijkverpleging, verpleeghuiszorg en paramedie zijn sectorafspraken gemaakt over de PREM en ZorgkaartNederland. Meer hierover vindt u op de pagina over PREM elders in dit Helpcentrum.

Wilt u zelf aan de slag met geverifieerde waarderingen? Bekijk dan ons stappenplan of neem contact op met onze adviseurs via adviseurs@zorgkaartnederland.nl.

Vragen of advies?

Het ZorgkaartNederland team helpt u graag verder. Waarover heeft u een vraag?

Pakket aanvragen

Bekijk de opties. Vragen? Onze adviseurs helpen u graag.

Mijn vermelding

De databank beheert de vermelding van zorgaanbieders. Zij kunnen u helpen bij wijzigingen.

U kunt zelf een locatie toevoegen

Mijn waarderingen

Ons redactieteam controleert of de waarderingen voldoen aan onze gedragsregels. Ook helpen zij u met uw vragen, opmerkingen en suggesties.

Meer artikelen over "Het wat en hoe van geverifieerd meten":

Wat levert geverifieerd meten mij op?

Wat levert geverifieerd meten mij op?

Geverifieerd meten voor meer waarderingen en meer betrouwbaarheid.

Link naar artikel
Stappenplan geverifieerd meten

Stappenplan geverifieerd meten

Hoe pakt u dat aan, met die groene vinkjes?

Link naar artikel
Alles over "Het wat en hoe van geverifieerd meten"