Naar de navigatie Naar de inhoud
Helpcentrum Helpcentrum

Ontdek ZorgkaartNederland

Ins en outs van geverifieerd meten

Bij steeds meer waarderingen op ZorgkaartNederland is een groen vinkje te zien. Dat betekent dat dit ‘geverifieerde waarderingen’ zijn. Van deze waarderingen weten we zeker dat de inzender zorg heeft gekregen bij de betreffende aanbieder.

Het basisidee van geverifieerde waarderingen is dat u zelf op regelmatige basis uw patiënten of cliënten uitnodigt om een waardering achter te laten op ZorgkaartNederland. Dat heeft een paar belangrijke voordelen.

  • U creëert een continue stroom waarderingen, waardoor het aantal waarderingen voor uw instelling snel stijgt.
  • Hoe meer waarderingen, hoe betrouwbaarder het beeld van de kwaliteit van uw zorg dat daaruit naar voren komt.
  • U bouwt een rijke bron met verhalen op die kunnen helpen om uw zorg te verbeteren, maar die u ook kunt inzetten voor uw eigen marketing en communicatie.
  • Uw instelling is beter te zien in de zorgzoekers van zorgverzekeraars en zorgkantoren, want ook zij gebruiken de waarderingen op ZorgkaartNederland om de patiëntervaringen te tonen.

Tenslotte dragen geverifieerde waarderingen ook bij aan de betrouwbaarheid van ZorgkaartNederland als kwaliteitsinstrument voor zorgaanbieders maar ook als keuzeplatform voor zorgzoekers.

Meetmethoden

Er zijn veel verschillende manieren om geverifieerde waarderingen te verzamelen. Het hangt van uw eigen situatie en wensen af welke methode het beste bij uw organisatie past. U kunt bijvoorbeeld via een meetbureau een bel- of interviewteam inschakelen dat patiënten na hun behandeling enkele vragen stelt over hun ervaringen. Ook kan een meetbureau of ECD/EPD-leverancier u helpen met een zogenaamde verrijkte link naar uw profielpagina op ZorgkaartNederland of met het doen van een eigen meting waarin ook de ZorgkaartNederland-vragen worden gesteld.

Een overzicht van de diverse methoden én een stappenplan om daarmee aan de slag te gaan, vindt u hier.

PREM

In de wijkverpleging, verpleeghuiszorg en paramedie zijn sectorafspraken gemaakt over het koppelen van de PREM uitvraag aan ZorgkaartNederland. Patiëntervaringen die op deze manier zijn opgehaald, krijgen ook een groen vinkje mee.

Meer hierover vindt u op de pagina over PREM elders in dit Helpcentrum.

Aan de slag

Wilt u zelf aan de slag met geverifieerde waarderingen? Bekijk dan ons stappenplan of neem contact op met onze adviseurs via adviseurs@zorgkaartnederland.nl.

In onderstaande video leggen we het allemaal nog een keer uit.

Vragen of advies?

Het ZorgkaartNederland team helpt u graag verder. Waarover heeft u een vraag?

Pakket aanvragen

Bekijk de opties. Vragen? Onze adviseurs helpen u graag.

Mijn vermelding

De databank beheert de vermelding van zorgaanbieders. Zij kunnen u helpen bij wijzigingen.

U kunt zelf een locatie toevoegen

Mijn waarderingen

Ons redactieteam controleert of de waarderingen voldoen aan onze gedragsregels. Ook helpen zij u met uw vragen, opmerkingen en suggesties.

Meer artikelen over "Het wat en hoe van geverifieerd meten":

Stappenplan geverifieerd meten

Stappenplan geverifieerd meten

Hoe pakt u dat aan, met die groene vinkjes?

Link naar artikel
Alles over "Het wat en hoe van geverifieerd meten"