Naar de navigatie Naar de inhoud
Helpcentrum Helpcentrum

Ontdek ZorgkaartNederland

Een veilige omgeving

Om de ervaringen te kunnen uitvragen, heeft ZorgkaartNederland de verantwoordelijkheid om zowel voor de patiënt als ook voor de zorgorganisaties en de zorgverlener een veilige omgeving te creëren.

Voor de patiënt

Een veilige omgeving betekent voor de patiënt dat deze er op moet kunnen vertrouwen dat men een positieve en negatieve ervaring kan delen zonder het risico te lopen dat de persoonlijke gegevens direct bij de zorgverlener bekend zijn. De persoonlijke gegevens zijn daarom altijd afgeschermd en alleen bekend bij de redactie. Een zorgverlener kan de inzender vragen om contact op te nemen, via een reactie onder de waardering of een direct contactverzoek. Het is vervolgens aan de inzender of deze ook daadwerkelijk tot een gesprek wil overgaan.

Voor de zorgverlener

Een veilige omgeving betekent ook een website waarbij de zorgverlener erop mag rekenen dat ZorgkaartNederland niet alle waarderingen zomaar online zet. Zo wordt er getoetst op een gedragscode en op oneigenlijk gebruik . Daarnaast stimuleert en faciliteert ZorgkaartNederland contact tussen patiënt en zorgverlener. ZorgkaartNederland is immers van mening dat de dialoog tussen patiënt en zorgverlener van zeer toegevoegde waarde is. ZorgkaartNederland heeft een aanspreekbare redactie. Indien nodig kan zij op verzoek een waardering nogmaals toetsen aan de gedragscode en een onderzoek instellen indien nodig.

In onderstaande video leggen de medewerkers van ZorgkaartNederland in het kort uit hoe dat allemaal werkt. 

Vragen of advies?

Het ZorgkaartNederland team helpt u graag verder. Waarover heeft u een vraag?

Pakket aanvragen

Bekijk de opties. Vragen? Onze adviseurs helpen u graag.

Mijn vermelding

De databank beheert de vermelding van zorgaanbieders. Zij kunnen u helpen bij wijzigingen.

U kunt zelf een locatie toevoegen

Mijn waarderingen

Ons redactieteam controleert of de waarderingen voldoen aan onze gedragsregels. Ook helpen zij u met uw vragen, opmerkingen en suggesties.

Op de hoogte blijven?

Wilt u net als ruim 4000 andere zorgaanbieders maandelijks geïnformeerd worden over de laatste ontwikkelingen en evenementen? Analyses, tips & tricks en ervaringsverhalen van andere gebruikers rechtstreeks in uw mailbox? Schrijf u dan nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief Op de Kaart.  

Meer artikelen over "Hoe werken wij?":

Beleid oneigenlijke waarderingen

Beleid oneigenlijke waarderingen

De redactie van ZorgkaartNederland controleert streng op oneigenlijk gebruik.

Link naar artikel
Gedragscode

Gedragscode

De redactie hanteert een gedragscode waaraan alle waarderingen moeten voldoen.

Link naar artikel
Het label "opgehaald met behulp van medewerkers"

Het label "opgehaald met behulp van medewerkers"

Bij sommige waarderingen staat "met behulp van medewerkers". Wat betekent dit?

Link naar artikel
Alles over "Hoe werken wij?"