Naar de navigatie Naar de inhoud
Helpcentrum Helpcentrum

Ontdek ZorgkaartNederland

Hoe kan ik reageren op een (negatieve) waardering

Wanneer u als zorgverlener of zorgorganisatie op ZorgkaartNederland een negatieve waardering ontvangt is dit nooit leuk. Helaas is het onmogelijk om altijd al uw patiënten tevreden te stellen.

Hoe u met deze waardering omgaat bepaalt u uiteindelijk zelf. ZorgkaartNederland stelt u in ieder geval in staat om op een waardering te kunnen reageren. Ook geven wij u een aantal tips mee.

Soms kan een negatieve waardering een katalysator zijn voor kwaliteitsverbetering of een verandering. Bij de redactie van ZorgkaartNederland zijn diverse succesverhalen bekend waarbij een negatieve waardering toch een positieve uitwerking had. Zo concludeerde men bij de Anna Zorggroep aan de hand van diverse waarderingen dat zij meer moesten doen aan pijnzorg na een operatie. Zij pasten het hele nazorgproces daar op aan. 
Maar het kunnen ook kleinere dingen zijn. Bij een hospice in Eindhoven werd de soep veranderd omdat meerdere cliënten aangaven aan dat het eten – en met name de soep – niet smaakte.

Is er echt sprake van een conflict, dan kan een contactverzoek helpen om zorgverlener en patiënt met elkaar het gesprek aan te laten gaan waardoor e.e.a. toch kan worden uitgepraat of worden opgelost.

Twee voorbeelden van reacties:

Reactie 1

toelichting-1

Reactie 2

toelichting-2


Beheerpakket aanvragen

Om te kunnen reageren op een waardering of om een contactverzoek in te dienen bij de afzender van een waardering hebt u een (gratis) beheerpakket nodig van ZorgkaartNederland. Deze is met een paar klikken aangevraagd. U vindt een overzicht van alle mogelijkheden elders in dit Helpcentrum

Vragen of advies?

Het ZorgkaartNederland team helpt u graag verder. Waarover heeft u een vraag?

Pakket aanvragen

Bekijk de opties. Vragen? Onze adviseurs helpen u graag.

Mijn vermelding

De databank beheert de vermelding van zorgaanbieders. Zij kunnen u helpen bij wijzigingen.

U kunt zelf een locatie toevoegen

Mijn waarderingen

Ons redactieteam controleert of de waarderingen voldoen aan onze gedragsregels. Ook helpen zij u met uw vragen, opmerkingen en suggesties.

Op de hoogte blijven?

Wilt u net als ruim 4000 andere zorgaanbieders maandelijks geïnformeerd worden over de laatste ontwikkelingen en evenementen? Analyses, tips & tricks en ervaringsverhalen van andere gebruikers rechtstreeks in uw mailbox? Schrijf u dan nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief Op de Kaart.  

Meer artikelen over "Omgaan met waarderingen":

Hoe werkt het contactverzoek aan inzender

Hoe werkt het contactverzoek aan inzender

Om in contact te komen met een inzender heeft u een beheerpakket nodig.

Link naar artikel
Hoe werkt het reageren op waarderingen?

Hoe werkt het reageren op waarderingen?

U besluit zelf u of en wanneer u reageert op een waardering.

Link naar artikel
Op de hoogte blijven van nieuwe waarderingen

Op de hoogte blijven van nieuwe waarderingen

Met een beheerpakket krijgt u een e-mail alert bij nieuwe waarderingen.

Link naar artikel
Alles over "Omgaan met waarderingen"