Vergelijkingshulp gewichtsverminderende operaties

Logo De Nederlandse Obesitas Vereniging

Via de vergelijkingshulp Gewichtsverminderende operaties bij obesitas kunt u zoeken naar een ziekenhuis of zelfstandige kliniek die het beste bij u past. Het werkt als volgt: u geeft uw woonplaats aan en geeft aan hoever u maximaal wilt reizen. Op basis van uw woonplaats en reisafstand krijgt u een duidelijk overzicht van ziekenhuizen en klinieken. Deze kunt u met elkaar vergelijken, zodat u een ziekenhuis kunt vinden dat bij u past. Een tip: neem de resultaten van de vergelijkingshulp mee naar uw arts om ze te bespreken.
De Nederlandse Obesitas Vereniging heeft deze vergelijkingshulp samen met Patiëntenfederatie Nederland ontwikkeld.

Momenteel wordt gewerkt aan de doorontwikkeling van deze vergelijkingshulp.


Start vergelijkingshulp


De Nederlandse Obesitas Vereniging en Patiëntenfederatie Nederland hebben deze vergelijkingshulp met grote zorg samengesteld. De vergelijkingshulp toont de gegevens over het jaar 2015. De ziekenhuizen hebben deze gegevens zelf aangeleverd bij Zorginstituut Nederland. De vergelijkingshulp geeft geen totaalbeeld van de kwaliteit van zorg. Wij raden u daarom aan om de resultaten van de vergelijkingshulp te bespreken met uw behandelend arts en bij het ziekenhuis navraag te doen naar de getoonde gegevens.

Tip: Wie voert gewichtsverminderende operaties uit? Op de website van de beroepsvereniging van de bariatrische chirurgen vindt u onderaan de pagina een overzicht van de centra die gewichtsverminderende operaties uitvoeren. Als u op de plaats klikt krijgt u de contactgegevens te zien. Link: www.dsmbs.nl.

Partners van ZorgkaartNederland