Kraamzorg en geboortezorg

Kraamzorg biedt in samenspraak met het gezin, zorg, instructie en voorlichting aan (aankomende) moeder, haar partner en kind in de nieuwe gezinssituatie. Met geboortezorg wordt de zorg rond zwangerschap en geboorte bedoeld, waar kraamzorg een deel van uitmaakt.

De sector Kraamzorg en geboortezorg is gewaardeerd met een 9.3 op basis van 11024 waarderingen.

Onder kraamzorg valt het kennismaking-huisbezoek, de assistentie voor en tijdens de bevalling en de zorg aan moeder en kind na de bevalling. Als u zorgen of problemen hebt t.a.v. van uw kind(eren) of ondersteuning wil bij de voeding van uw baby, werkt kraamzorg nauw samen met andere zorgverleners die u kunnen helpen een goede start te maken. De kraamzorg zorgt samen met de verloskundige, voor de overdracht naar de jeugdverpleegkundige.

Kraamzorg kan thuis maar ook in een geboortecentrum of in een het ziekenhuis plaatsvinden.

Kraamzorg indiceert samen met u vooraf de uren kraamzorg die nodig zijn. Zo nodig worden de uren bijgesteld in overleg met verloskundige of gynaecoloog. Kraamzorg wordt vergoed uit de Zorgverzekeringswet (Zvw).

Kraamzorg werkt nauw samen met verloskundigen, maar ook met andere professionals, zoals ziekenhuizen en jeugdgezondheidszorg en zijn daarmee een essentiële schakel in de geboortezorg.

Partners van ZorgkaartNederland