Verpleeghuizen en verzorgingshuizen

De ouderenzorg die zorgorganisaties bieden, kan bestaan uit hulp bij aankleden en huishoudelijke hulp tot en met bijvoorbeeld wondverzorging en 24-uurszorg voor mensen met ernstige vormen van dementie.

De sector Verpleeghuizen en verzorgingshuizen is gewaardeerd met een 7.8 op basis van 119077 waarderingen.

Verzorgingshuis

In Nederland  woont het merendeel van de tachtigplussers thuis en vult zelf zijn of haar eigen leven in. Maar ouder worden hoort bij het leven en soms is thuis wonen niet meer mogelijk en is verhuizen een goede optie.
In het verzorgingshuis huren ouderen een appartement of kamer en krijgen daar ondersteuning en zorg thuis van een zorgorganisatie. Cliënten van het verzorgingshuis maken vaak gebruik van de faciliteiten die een zorgorganisatie biedt, zoals dagactiviteiten of het restaurant.

Verpleeghuis

Als er intensieve zorg en veel nabijheid en ondersteuning  van zorgprofessionals nodig is, kan het de beste keuze zijn om naar een verpleeghuis te verhuizen. Daar is intensieve zorg, behandeling en toezicht altijd dichtbij en zijn er passende activiteiten in een veilige omgeving.
In Nederland wonen ongeveer 50.000 mensen in een verpleeghuis.

Ouderenzorg in Nederland

Aan ruim 800.000 ouderen wordt individuele zorg en aandacht verleend door ongeveer 430.000 professionals. De ouderenzorg die zij bieden, kan bestaan uit hulp bij aankleden en huishoudelijke hulp tot en met bijvoorbeeld wondverzorging en 24-uurszorg voor mensen met ernstige vormen van dementie.

Bekijk de video: Hoe besteedt een verpleeghuis het geld?

Uitgelicht

Partners van ZorgkaartNederland