Verpleeghuizen en verzorgingshuizen

De ouderenzorg die zorgorganisaties bieden, kan bestaan uit hulp bij aankleden en huishoudelijke hulp tot en met bijvoorbeeld wondverzorging en 24-uurszorg voor mensen met ernstige vormen van dementie.

De sector Verpleeghuizen en verzorgingshuizen is gewaardeerd met een 7.8 op basis van 117101 waarderingen.

E-Zin & Zorg

Geplaatst op 13 december 2016 door - 2157 keer bekeken

Foto E-Zin & Zorg

Het online informatie- en inspiratiemagazine E-Zin & Zorg laat de mooie verhalen uit de zorg zien met boeiende films, verrassende foto's en inspirerende interviews.

De meest recente E-zin & Zorg heeft als Thema Trots op de ouderenzorg. Regelmatig horen we verhalen over dingen die beter kunnen in de zorg. Maar er zijn ook veel mooie verhalen te vertellen en veel inspirerende voorbeelden te noemen. In deze editie vind je verhalen over de dingen die goed gaan.

Eerdere edities

 • Editie oktober 2014: Thema Anders zorgen, anders werken. Door de politiek verandert er veel in de zorg. En dit heeft ook invloed op het werk van de zorgverlener. Hoe? In deze editie wordt daar dieper op ingegaan.
 • Editie december 2014: Thema De verbinding tussen formele en informele zorg. In deze editie geven mantelzorgers en zorgprofessionals hun visie op de kansen en uitdagingen van de samenwerking tussen formele en informele zorg.
 • Editie februari 2015: Thema Bewegen in de zorg. De zorg is in beweging. Dat was altijd al zo, maar de wereld om ons heen is momenteel wel heel turbulent. In deze editie komen verschillende kanten van beweging in de zorg aan bod.
 • Editie april 2015: Thema Thuis. Hoe kun je je thuis voelen in een verpleeg- of verzorgingshuis? En wat houdt de nieuwe woonvorm een studentenhuis voor ouderen in? Dat en meer in deze editie.
 • Editie juni 2015: Thema Lekker. Lekker in je vel zitten, lekker eten, lekker leven, lekker werken, dat willen we allemaal. Ook voor cliënten in de ouderenzorg is lekker leven nog heel belangrijk. In deze nieuwe editie aandacht voor de verschillende vormen van lekker. Bijvoorbeeld fingerfood eten. En: hoe weet je of de organisatie een 'lekkere' omgeving biedt?
 • Editie augustus 2015: Thema Verandering. Het beleid van de overheid en het beleid van zorgorganisatie veranderen. In deze editie aandacht voor kleine veranderingen die je nauwelijks merkt. En de grote veranderingen waarvan de impact direct voelbaar is. 
 • Editie september 2015: Thema Familie. Als zorgmedewerker weet je dat het contact met familieleden van cliënten soms een hele uitdaging kan zijn. Maar ook dat goede samenwerking je werk kan verrijken. In deze editie staat de omgang met de familie centraal. Hoe zorg je voor een goede afstemming met de familie? En waarom schuurt regie en invloed met familie soms?
 • Editie februari 2016: Thema Science Fiction. Bij science fiction denk je al snel aan ingewikkelde uitvindingen die in een verre toekomst misschien werkelijkheid worden. Maar de toekomst is dichterbij dan je denkt. En sommige uitvindingen zijn heus niet zo ingewikkeld en kunnen je in de dagelijks werk goed helpen. 
 • Editie april 2016: Thema Naar buiten. Als de vogels weer fluiten, voelt naar buiten gaan als iets heel natuurlijks. Maar het is niet voor iedereen vanzelfsprekend of gemakkelijk.
 • Editie juli 2016: Thema Intimiteit. Intimiteit is een heel belangrijk thema in de ouderenzorg. Toch voelen zorgmedewerkers en cliënten zich vaak ongemakkelijk bij dit onderwerp. Deze editie bevat verhalen waarmee geprobeerd wordt intimiteit op de agenda te krijgen.
 • Editie september 2016: Thema Minder regels. Minder regels klinkt bij veel zorgmedewerkers als muziek in de oren. Maar er zijn ook kanttekeningen en bedreigingen en wordt het geen rommeltje zonder al die regels en afspraken?
 • Editie december 2016: Thema Kunst en cultuur. De werkdruk in de ouderenzorg is enorm en de bezuinigingen zijn voelbaar. Maar ondanks dit is er veel meer mogelijk dan je denkt. In dit inspiratiemagazine lees je meer hierover.
 • Editie maart 2017: Thema eten en drinken. Lekker eten en drinken is belangrijk, ook vanwege het sociale aspect. Deze editie biedt onder meer een receptenboekje en een artikel over dementie en voeding.

Eerdere edities van het E-Zin & Zorg kunt u lezen via de ActiZ site.
Er zijn nog geen reacties. Laat een reactie achter


 • Nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter


Velden met een * zijn verplicht

Partners van ZorgkaartNederland