Verpleeghuizen en verzorgingshuizen

De ouderenzorg die zorgorganisaties bieden, kan bestaan uit hulp bij aankleden en huishoudelijke hulp tot en met bijvoorbeeld wondverzorging en 24-uurszorg voor mensen met ernstige vormen van dementie.

De sector Verpleeghuizen en verzorgingshuizen is gewaardeerd met een 7.8 op basis van 117696 waarderingen.

Volledige openheid over kwaliteit ouderen- en thuiszorg

Geplaatst op 10 december 2014 door - 2247 keer bekeken

Foto Volledige openheid over kwaliteit ouderen- en thuiszorg

ActiZ en Patiëntenfederatie NPCF slaan de handen ineen voor openheid van de kwaliteit van verpleeg- en verzorgingshuizen, thuiszorg en later ook geboortezorg en jeugdgezondheidszorg. ActiZ, de brancheorganisatie van zorgondernemers en Patiëntenfederatie NPCF ontwikkelen de komende maanden nieuwe modules op de onafhankelijke waarderingssite www.zorgkaartnederland.nl. Daarmee kunnen toekomstige cliënten een keuze maken voor een zorgorganisatie die bij hun wensen en mogelijkheden past. Van belangrijke toegevoegde waarde is dat cliënten ook op de site hun waardering over de geleverde zorg en ondersteuning kenbaar kunnen maken.

De nieuwe modules worden onderdeel van ZorgkaartNederland.nl. Daar zijn waarderingen van patiënten, uitgedrukt in een rapportcijfer en veel informatie van zorgorganisaties te vinden. Met de informatie binnen de nieuwe modules op ZorgkaartNederland kunnen toekomstige cliënten en hun familie een goede en afgewogen keuze maken. Op dit moment is er nog geen centrale plek waar cliënten deze informatie en waarderingen kunnen vinden. ActiZ en Patiëntenfederatie NPCF vinden het van belang dat deze mogelijkheid er komt. Ze zijn blij dat zij deze week een overeenkomst hebben getekend om dit te realiseren. Zo komt er volledige openheid over het aanbod voor en de waardering van cliënten. Tegelijk kunnen de waarderingen leiden tot kwaliteitsverbetering in de zorg.

Stap naar transparantie

Aad Koster, directeur ActiZ: "Zorgorganisaties zetten hiermee een grote stap op het gebied van de transparantie binnen de zorg. Het idee achter het platform komt voort uit de gedachte dat zorgorganisaties de cliënt en zijn waardering centraal willen zetten. Het inzicht in deze waarderingen is dan ook de leidraad om de zorg die wij leveren nog meer op maat te maken. Cliënten kunnen op dit platform aangeven wat hun waardering is over bijvoorbeeld de zorg, eten en drinken, de service en de houding en het gedrag van de zorgmedewerkers. Maar er is binnenkort ook informatie te vinden of je je huisdier mee kunt nemen en of er een bushalte voor de deur is."

Totaalbeeld van verpleging en verzorging

Wilna Wind, directeur NPCF: "Patiëntenfederatie NPCF en ActiZ gaan de komende periode hard aan de slag om er voor te zorgen dat er zoveel mogelijk informatie over verpleeg- en verzorgingshuizen op het platform komt te staan. Mensen hechten enorm aan reviews van andere cliënten. Dat geeft een beeld van hoe zij de zorg ervaren. Dat is belangrijk voor verpleeg- en verzorgingshuizen. Door de waarderingen van cliënten en de keuze-informatie die de zorgorganisaties zelf aanleveren, komt er voor mensen veel meer informatie beschikbaar. Wij willen volledige openheid bieden over de kwaliteit van de zorg. Met dit initiatief op ZorgkaartNederland.nl brengen we goede informatievoorziening dichterbij."

Meer nieuws over deze samenwerking?

Lees dan deze nieuwsberichten:
Er zijn nog geen reacties. Laat een reactie achter


  • Nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter


Velden met een * zijn verplicht

Partners van ZorgkaartNederland