Patiëntenwijzer blaaskanker

Logo Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK)

Via de patiëntenwijzer Blaaskanker kunt u zoeken naar een ziekenhuis of zelfstandige kliniek die het beste bij u past. Het werkt als volgt: U vult uw woonplaats in en geeft aan hoever u maximaal wilt reizen. Daarna geeft u aan wat uw wensen zijn bij de zorg voor blaaskanker. Bijvoorbeeld ervaring van het ziekenhuis. Op basis van uw woonplaats, reisafstand en criteria die voor u belangrijk zijn, krijgt u een duidelijk overzicht van ziekenhuizen en klinieken. Deze kunt u met elkaar vergelijken, zodat u een ziekenhuis kunt vinden dat bij u past. Een tip: neem de resultaten van de vergelijkingshulp mee naar uw arts om ze te bespreken.
Patiëntenvereniging Leven met blaas- of nierkanker heeft deze patiëntenwijzer samen met de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK) en Patiëntenfederatie Nederland ontwikkeld.

Momenteel wordt gewerkt aan de doorontwikkeling van deze vergelijkingshulp.


Start vergelijkingshulp


Patiëntenvereniging Leven met blaas- of nierkanker heeft deze patiëntenwijzer samen met de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK) en Patiëntenfederatie Nederland met grote zorg samengesteld. De vergelijkingshulp toont de gegevens over het jaar 2015. De ziekenhuizen hebben deze gegevens zelf aangeleverd bij Zorginstituut Nederland. De vergelijkingshulp geeft geen totaalbeeld van de kwaliteit van zorg. Wij raden u daarom aan om de resultaten van de vergelijkingshulp te bespreken met uw behandelend arts en bij het ziekenhuis navraag te doen naar de getoonde gegevens.

Partners van ZorgkaartNederland