Naar de navigatie Naar de inhoud

1451 instellingen voor wijkverpleging in Nederland

9
.0

Op dit moment zijn er binnen ZorgkaartNederland 1451 instellingen voor wijkverpleging in Nederland bekend. Het gemiddelde cijfer van alle instellingen voor wijkverpleging in Nederland is een 9.0 op basis van 68655 waarderingen. Hulp nodig bij het kiezen van een zorgaanbieder? Lees het artikel of bekijk de keuzehulp.

1451 resultaten voor je selectie:

De sortering wordt niet beïnvloed door de zorgaanbieder. Lees meer.
De sortering wordt niet beïnvloed door de zorgaanbieder. Lees meer.
9.8

39 waarderingen

TSN Zorg, Menterwolde

Wijkverpleging

Zuidbroek
9.7

51 waarderingen

Buurtzorg Rotterdam Vreewijk

Wijkverpleging

Rotterdam
9.6

76 waarderingen

Buurtzorg Oirschot 2

Wijkverpleging

Oirschot
9.6

63 waarderingen

9.6

56 waarderingen

9.6

55 waarderingen

Buurtzorg Hengelo Noord-Oost

Wijkverpleging

Hengelo
9.6

46 waarderingen

Buurtzorg Eindhoven Strijp

Wijkverpleging

Eindhoven
9.6

44 waarderingen

Buurtzorg Hapert

Wijkverpleging

Hapert
9.6

43 waarderingen

TSN Zorg, Veendam Sorghvliet

Wijkverpleging

Veendam
9.6

42 waarderingen

Buurtzorg Amerongen

Wijkverpleging

Amerongen
9.6

34 waarderingen

Buurtzorg Nunspeet West

Wijkverpleging

Nunspeet
9.6

34 waarderingen

Buurtzorg Prinsenbeek

Wijkverpleging

Prinsenbeek
9.6

32 waarderingen

Buurtzorg Tiel-Buren

Wijkverpleging

Tiel
9.6

32 waarderingen

Buurtzorg Vlissingen

Wijkverpleging

Vlissingen
9.5

149 waarderingen

Buurtzorg Gennep

Wijkverpleging

Gennep
9.5

83 waarderingen

Buurtzorg Almere Stad West

Wijkverpleging

Almere
9.5

80 waarderingen

Buurtzorg Alkmaar Zuid

Wijkverpleging

Alkmaar
9.5

61 waarderingen

9.5

60 waarderingen

22-12-2022
Redactie ZorgkaartNederland

Hulp bij kiezen: wijkverpleging (verpleging en verzorging thuis)

Het team van Patiëntenfederatie Nederland helpt je met het kiezen van de best passende zorgaanbieder.

Hoe werkt dit?

Heel makkelijk: we hebben op 1 plek belangrijke informatie verzameld over wijkverpleging. Hier lees je

 • betrouwbare informatie;
 • tips en adviezen;
 • en vind je waarderingen.

Extra hulp nodig?

Dan kun je de online keuzehulp invullen. De keuzehulp is ontwikkeld door Patiëntenfederatie Nederland. Hierin stellen we een aantal vragen over jouw situatie en wat jij belangrijk vindt. Op deze manier vergelijken we verschillende organisaties. Hiervan maken we een overzicht dat zo goed mogelijk aansluit bij jouw wensen. De keuzehulp is onafhankelijk.

Nieuwe informatie op de pagina

De informatie op deze pagina is met zorg verzameld. Wanneer er nieuwe informatie beschikbaar is over wijkverpleging, werken wij het artikel bij. Het kan zijn dat er op dit moment niet op alle vragen die op deze pagina staan, (uitgebreid) antwoord is. We proberen deze informatie zo snel mogelijk aan te vullen.

Wat is de beste wijkverpleging voor mij of mijn naaste?

Mensen worden steeds ouder en blijven steeds langer thuis wonen. Daardoor neemt de vraag naar zorg thuis toe. Bijvoorbeeld hulp bij aankleden, douchen, naar het toilet gaan of wondverzorging. Die hulp wordt vaak gegeven door wijkverpleging (verpleging en verzorging thuis).

Je mag zelf de zorgaanbieder in wijkverpleging kiezen. In de zoektocht naar wijkverpleging komt er veel informatie op je af. Iedere zorgaanbieder heeft goede en minder goede punten. Bovendien is de beste wijkverpleging voor jou of je naaste een persoonlijke keuze. Wat voor de ene persoon past, is voor de ander niet prettig.

Waar moet je rekening mee houden bij het kiezen van wijkverpleging? Deze vragen kunnen je helpen:

 • Hoe groot zijn de zorgteams? Is er een vast team beschikbaar, of zie ik steeds andere mensen?
 • Biedt de organisatie de zorg die jij of je naaste nodig hebt, zoals gespecialiseerde zorg voor een bepaalde aandoening?
 • Is de zorgverlener aangesloten bij een brancheorganisatie als Zorgthuisnl?
 • Heeft de organisatie een bepaalde levensovertuiging of identiteit?
 • Krijg je een vaste casemanager?
 • Is er een combinatie met huishoudelijke hulp mogelijk?
 • Welke digitale diensten zijn er mogelijk? Denk hierbij aan het online maken van een afspraak of beeldschermzorg.

Ook kun je de keuzehulp wijkverpleging invullen. Hiermee krijg je advies voor jouw situatie of die van je naaste.

Bij welke zorgaanbieder in wijkverpleging kan ik het snelst terecht?

Een lijst met zorgaanbieders waar je het snelst terecht kunt in de wijkverpleging is er niet. Dit kan ook per zorgaanbieder verschillen. Het is raadzaam om eerst te controleren of de zorgaanbieders die je aanspreken ook een contract hebben met jouw zorgverzekeraar. Om je te helpen bij het kiezen van een passende zorgaanbieder, kun je de zorgzoekers van de zorgverzekeraars bekijken.

Hoe weet ik of mijn zorgaanbieder kwaliteit levert?

Er is een kwaliteitskader wijkverpleging. Daarin is beschreven wat je van wijkverpleging (verpleging en verzorging thuis) mag verwachten. De link naar dit kwaliteitskader kun je vinden bij de handige links onderaan dit artikel. In de wijkverpleging werkt men met PREM-vragenlijsten (Patient Reported Experience Measures). Hierin wordt gevraagd hoe cliënten het zorgproces ervaren. Op basis hiervan verbeteren organisaties in de wijkverpleging hun dienstverlening. Ook kun je op ZorgkaartNederland de waarderingen van anderen lezen van organisaties in de wijkverpleging.

Wat is de ervaring van anderen?

Op ZorgkaartNederland lees je betrouwbare en onafhankelijke beoordelingen van mensen die ervaring hebben met wijkverpleging. Ze hebben een waardering geschreven over de zorg die ze ontvangen hebben. Op deze manier helpen we elkaar met kiezen.

Wat moet ik doen om een zorgaanbieder in de wijkverpleging te kiezen?

Je kunt hiervoor de keuzehulp wijkverpleging invullen. Zo kom je te weten wat jij belangrijk vindt aan wijkverpleging en welke organisaties dus bij jou of je naaste kunnen passen.

Je hebt geen verwijzing van je huisarts nodig om voor wijkverpleging in aanmerking te komen. Wel moet je vooraf controleren of de zorgaanbieder van jouw keuze een contract heeft met jouw zorgverzekeraar. Om je hierbij te helpen kun je de zorgzoekers van zorgverzekeraars bekijken via de handige links onderaan dit artikel.

Nadat je contact hebt opgenomen met een organisatie van jouw keuze, heb je een indicatiegesprek met een wijkverpleegkundige.

3 tips om de beste wijkverpleging te kiezen

 1. Een goede voorbereiding kan je bij je indicatiegesprek helpen.
  • Wat doe jij of doet je naaste graag? Bijvoorbeeld tuinieren, boodschappen, vrijwilligerswerk, familie en vrienden bezoeken?
  • Wat wil je allemaal blijven doen in het dagelijks leven?
  • Welke hulp heb je absoluut nodig in het dagelijks leven?
  • Wat verwacht je precies van de hulp die je krijg? Heb je binnenkort misschien andere hulp nodig?
   De vragenlijst van Mijnkwaliteitvanleven kan jou helpen bij het voorbereiden. Meer informatie vind je op www.mijnkwaliteitvanleven.nl.
 1. Wees er zeker van dat je gecontracteerde zorg krijgt. Zo hoef je niet bij te betalen en geen toestemming vooraf te vragen aan je zorgverzekeraar. Kijk op de website van je zorgverzekeraar welke zorg bij organisaties in wijkverpleging vergoed worden. Of ga naar de zorgzoekers van zorgverzekeraars. Die vind je in het rijtje handige links onderaan deze pagina.

 2. Kijk welke zorgaanbieder actief is in jouw wijk op ZorgkaartNederland en in de keuzehulp.

Welke andere informatie is voor mij belangrijk om te weten?

Wijkverpleging (verpleging en verzorging thuis) valt onder het basispakket van je zorgverzekering. Er is geen eigen risico en er geldt geen eigen bijdrage. Maar het is belangrijk dat je vooraf controleert of de zorgaanbieder een contract heeft met jouw zorgverzekeraar. Zo voorkom je onverwachte kosten als blijkt dat de zorgaanbieder geen contract heeft met jouw zorgverzekeraar.

Verschillende mensen kunnen je helpen bij het vinden van wijkverpleging. Je kunt dit bijvoorbeeld vragen aan je huisarts, aan de gemeente of direct contact opnemen met een zorgaanbieder in wijkverpleging.

Het indicatiegesprek met de wijkverpleegkundige vindt meestal bij jou thuis plaats of bij jouw naaste. Daarna maakt de wijkverpleegkundige een zorgplan. Hierin staan afspraken met jou en de wensen die je hebt. Verder is de wijkverpleegkundige er ook voor jouw naasten en/of mantelzorger(s).

Je mag rekenen op zorg van een vast team. Hier maakt de wijkverpleegkundige ook deel van uit. De zorgverleners zijn allemaal gekwalificeerd.

De termen "wijkverpleging" en "thuiszorg" worden vaak door elkaar gebruikt. Met thuiszorg wordt alle zorg bedoeld die je thuis nodig hebt, dus ook huishoudelijke hulp die onder de Wmo valt. Wijkverpleging is verpleging en verzorging thuis bij een kwetsbare gezondheid (vanwege een medische aandoening). Dit valt onder de zorgverzekering. In dit artikel helpen we je bij het kiezen van wijkverpleging, waarmee vervolgens de zorg voor jou of je naaste thuis wordt geregeld.

Handige links